Binance’nin Wechat ve Alipay ile olan ortaklığına yalanlama geldi
Binance’nin Wechat ve Alipay ile olan ortaklığına yalanlama geldi

Binance’nin Wechat ve Alipay ile olan ortaklığına yalanlama geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dün, dünyanın önde gelen kripto para borsası olan Binance’in, Çinlilerin Wechat ve Alipay ile Bitcoin’i satın almalarına olanak tanıdığı gerçeğini bildirdik. Ayrıca Binance’in CEO’su Changpeng Zhao’da haberi doğruladı. Ancak bundan hemen sonra, Alipay bu açıklamaları tamamen reddedildiğini belirterek, işlemleri izlediğini ve kripto para birimleri ile ilgili olanları engellediğini söyledi.

Binance’nin Wechat ve Alipay ile olan ortaklığını gerçek değil miydi?

Binance dün Çin Yuan’ına karşı işlem yapabilmek için ETH, BTC ve USDT’de P2P ticaretini başlattığını duyurdu. Başlangıçta, Android kullanıcılarına erişim sağlanacak, ancak Binance, iOS kullanıcıları için de hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi. Bundan kısa bir süre sonra insanlar, Changpeng Zhao’ya, bunun şimdi Alipay ve Wechat’ı kullanabilecekleri anlamına gelip gelmeyeceğini sordu. Zhao’da bunu onayladı.

https://twitter.com/cz_binance/status/1181861386525106176?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1181861386525106176&ref_url=https%3A%2F%2Fcryptopotato.com%2Fbreaking-alipay-fires-back-at-binances-cz-will-stop-bitcoin-transactions%2F

Doğal olarak, haberler orman yangını gibi yayıldı. Bu muhtemelen, Çin’in genel olarak kripto para birimine karşı oldukça dikkatli davranması nedeniyle bekleniyordu. Dahası, raporlarda Alipay’ın 900 milyondan fazla kullanıcısı olduğu ve bu hamleninde potansiyel Bitcoin benimseme yolunda kesinlikle büyük bir adım olduğu belirtiliyordu. Ancak, iyi haberler uzun sürmedi. Alipay Twitter hesabı aracılığıyla iddialarını reddetti. Ayrıca, bir açıklamada şirket şunları belitti:

Alipay’ın Bitcoin işlemlerinde kullanıldığına dair birkaç haber var. Yinelemek gerekirse Alipay, düzensiz davranışları belirlemek ve ilgili düzenlemelere uyumu sağlamak için tezgah üstü (OTC) işlemleri yakından takip ediyor. Herhangi bir işlemin Bitcoin veya diğer kripto para birimleri ile ilişkili olduğu tespit edilirse, ilgili ödeme hizmetlerini derhal durdururuz.

Cryptopotato

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin