İsrailli firma Bitcoin karını birkaç ayda ikiye katladı
İsrailli firma Bitcoin karını birkaç ayda ikiye katladı

Binance’in Bitcoin (BTC) işlem hâkimiyeti azalıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto ekosisteminde öncü bir araştırma birimi olan Dia yeni bir kripto merkezli analiz rapor yayınladı. Girişimin son raporunda, Bitcoin’in (BTC) kripto parayı listeleyen kripto borsalarındaki sürekli değişen rolüne dikkat çekti. Diar tarafından derlenen verilere göre, sektörün önde gelen borsalarından kaynaklı olarak, Binance’in Bitcoin üzerindeki neredeyse tartışmasız hegemonyası risk altında olabilir.

Diar’a göre, Bitcoin işlem hacmi, 2018 boyunca önemli kripto borsalarında oldukça arttı. Araştırma ekibi, bu durumu tasvir etmek için ellerinden geleni yapıyor. Binance, kripto ticaret sahnesine hâkim olmaya devam ederken, platformunda BTC/USD(T) çifti, sadece piyasanın toplam BTC/USDT hacminin yüzde 32’sini oluşturuyor. Bu, Binance için bu istatistiğin Haziran ayında yüzde 47 oranında zirveye ulaştığı düşünülürse de, Binance aracılığıyla altcoinlerdeki benzeri görülmemiş artış, Bitcoin’in fanatik taraftarları için endişe verici olabilir.

Binance, aktif Bitcoin traderlerini çekememe konusunda yalnız değil. Hong Kong merkezli Bitfinex’de BTC/USD pazarının popülaritesi ise daha çok düştü. BTC/USD paritesi, borsada 2017’nin başında pazar toplamının yüzde 51’i iken şu an BTC/USD hacmi, pazarın yüzde 27’sini oluşturuyor.

İlginç bir şekilde, Amerika’da bulunan borsalar, son aylarda BTC/USD’deki en büyük kayıplara maruz kalanlar arasında. Bittrex ve Poloniex artık Bitcoin işlem hacminin sadece yüzde 2,7’sini oluşturuyor.

Binance’in en büyük rakibi Okex ise Ocak ayından bu yana BTC pazarını 6’ya katladı. Bu içinde bulunduğumuz ayı piyasasında dikkate değer bir durum olarak ortaya çıkıyor.

Rapor: 2019’da Bitcoin baskınlığı yüzde 66’yı bulabilir

Her ne kadar Diar’ın raporu, Bitcoin’in kripto ekosistemi üzerindeki hegemonyası için kısa ve orta vadede olumlu bir tablo çizmese de, A.T. Kearney’nin BTC için sunduğu analiz rakamları kripto paranın yeniden altcoinlere karşı hâkimiyet kuracağını tahmin ediyor.

Çok uluslu bir yönetim danışmanlığı şirketi A.T. Kearney, özellikle şu anda yüzde 55 seviyesinde yer alan Bitcoin pazar hâkimiyeti istatistiğine dair bir rapor yayınladı. Kurum istatistiği kripto paranın toplam sermayesinin neredeyse üçte ikisine ulaşmasını beklediğini kaydetti. Amerikan firması, olasılık dışı olan bu yüzde 66’lık hedefin nedenlerini gerekçe göstererek, perakende yatırımcıların oluşturduğu artan riskten kaçınma stratejileri nedeniyle altcoinlerin parlaklıklarını kaybettiğini belirtti.

ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin