Binance Coin ve NEM fiyat analizi: BNB ve XEM yükselecek mi?
Binance Coin ve NEM fiyat analizi: BNB ve XEM yükselecek mi?

Binance’in başarı stratejisi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Binance’in çaylaklıktan dünyanın en büyük borsasına yükselişi, şirket CEO’sunun başından beri Çin’den uzak durma stratejisinin bir sonucu olarak görülüyor. Binance’in başarı stratejisi bu temel üzerine kurulduğu için şirket, kısıtlamalara ve çeşitli düzenlemelere maruz kalmadan yoluna devam edebildi.

Temmuz 2017’de Hong Kong’da kurulan Binance, hızlı bir şekilde günümüzün en büyük kripto borsası haline geldi. Bu hızlı büyümenin, şirketin doğru stratejiyi yürütmesini ve en başından beri doğru kararlar vermesini sağlayan CZ ile ilişkili olduğu düşünülüyor.

Çin hükümetinin ülkenin tüm iç hatlarını kapatarak kripto para birimini bozma yönündeki düzenlemelerini takiben, ChangPeng Zhao ya da daha çok CZ olarak bilinen şirket CEO’su, merkez ve sunucuların Çin makamlarının erişiminden uzak olan Tokyo’ya taşınmasına karar verdi. Daha sonra, şirket Singapur ve Tayvan gibi diğer Asya ülkelerine doğru genişledi.

Binance’in başarı stratejisi tutarlı kalmaya devam ediyor

Şirket, son zamanlarda kripto ticaretine izin veren en yeni ticaret platformlarını piyasaya sürdükten sonra, Uganda, Jersey, Lihtenştayn, Malta ve Singapur gibi ülkelerden yeni müşterileri hedef alarak Çinli müşterilere hizmet vermeme kararları ile tutarlı kalmaya devam etti. Hatta Binance, Çinli IP adresleri olan kullanıcılar için işlemleri yasakladı.

The South China Morning Post’a verdiği röportajda CZ, pek çok hükümetin ülkelerinde iş yapmak için onları davet ettiğini söyledi.

Bir hükümet bizi karşılamazsa, kesinlikle oraya gitmeyeceğiz.

ABD merkezli kripto hedge fonu Autonomous Partners’in kurucusu Arianna Simpson, CZ’nin genişleme stratejisini şöyle açıkladı:

Binance’in bir düzenleyici arbitraj oyunu oynadığı açık.

Şirketin “pasif” genişleme stratejisine rağmen, CZ aslında benzer pozisyondaki diğer insanlardan daha sık seyahat ediyor. Sadece geçtiğimiz ay içinde CZ, yeni personel alımı, etkinliklere katılma ve fırsat alanları gibi çeşitli amaçlarla İsviçre ve Güney Kore dahil olmak üzere 8 ülkeye gitti. CZ, geçen seneki kripto krizinden bu yana ise Çin’de hiçbir zaman bulunmadığını söyledi.

Pek çoğu, Binance’in başarısının ardındaki sırrı fazla şans olarak düşünebilirken Hong Kong merkezli CoinFi’in kurucu ortağı Timothy Tam şöyle söyledi:

Şahsen, bunun sebebinin şans olduğunu düşünmüyorum çünkü Binance’in ticaret alanında iyi bir sicili var. CZ, kripto para birimi dünyasının Jack Ma’sı gibi. O bir hiçlikten geldi ve çok hızlı bir şekilde büyüdü.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin