featured

Binance’den yeni hamle: Binance, hizmetlerinde değişiklik sonrası Rusya’dan ‘Tam Çıkış’ planlıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yakın zamanda yayınlanan 28 Ağustos tarihli bir rapora göre, önde gelen kripto para borsası Binance, düzenleyici zorluklar ışığında Rusya’daki hizmetlerini yeniden değerlendiriyor. Wall Street Journal, borsanın Rus kripto para pazarından “tamamen çekilme” olasılığı da dâhil olmak üzere devrim niteliğinde değişiklikler yapmayı düşündüğünü ortaya koydu.

Binance, Rusya’daki faaliyetleri yeniden değerlendiriyor…

Binance’in bu hamlesi, firmanın Rus müşteriler için fiat para birimine kısıtlamalar getirmesinin ardından geldi ve platformun Rusya Federasyonu’ndaki faaliyetlerini durdurmayı planladığını gösterdi. Borsa ayrıca yaptırım uygulanan Rus bankalarına P2P hizmetleri sağlamayı durdurmanın yanı sıra yaptırım uygulanan belirli finans kurumlarının eşler arası platformunda işlem yapmasını da sınırladı. Daha sonra Binance Rusya’dan tamamen çıkma önerisiyle öne çıktı ve bir sözcü “Tam çıkış da dâhil olmak üzere tüm seçenekler masada.” dedi.

Ünlü kripto muhabiri Colin Wu geçtiğimiz günlerde Twitter’da kripto para borsasının Rusya’daki faaliyetlerini yeniden değerlendirdiğini duyurdu. Wu buna ek olarak, ülkenin tüm Binance bölgeleri ve çoğu offshore borsa arasında trafik açısından sahip olduğu ilk konuma da ışık tuttu.

Binance

Kripto para porsası, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından açılan dava da dâhil olmak üzere bir dizi düzenleyici engelle karşı karşıya kaldı. Önceki bir rapora göre uzun süren yasal savaş, platformun küresel genişleme vizyonunun önünde bir engel olarak duruyordu. Buna ek olarak Rusların borsayı kullanmasına izin vererek ABD yaptırımlarını ihlal ettiği iddiasıyla ABD Adalet Bakanlığı’nın (DoJ) da incelemesi altında.

Buna ek olarak ilgili haberde borsa, Orta Asya ülkesi tarafından benimsenen artan kripto para dostu düzenlemelere uyarak Özbekistan’daki şubelerini açmak için aktif olarak müzakere ediyor. Bugün erken saatlerde Wu, Binance, Huobi ve ByBit’in de aralarında bulunduğu kripto borsalarının Özbekistan’da lisans alma konusundaki heveslerini vurgulayan bir twit paylaştı. Muhabir ayrıca, şu anda yarım milyon vatandaşın kripto para birimine sahip olduğu ülkenin genişleyen kripto para pazarından da bahsetti.

coinedition

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin