featured

SEC’ten NFT’lere yönelik ilk yaptırım! SEC, ünlü NFT şirketine 6.1 milyon para cezası kesti…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ilk kez, eğlence sektörü Impact Theory’yi hedef alarak değiştirilemez token (NFT) arzına yönelik yaptırımlar uyguladı. SEC, Impact Theory’yi kayıtsız NFT’ler aracılığıyla 30 milyon dolar toplamakla suçladı ve bunları menkul kıymetler olarak kategorize etmek için Howey analizini uyguladı.

SEC’ten Impact Theory’ye 6.1 milyon para cezası…

Tokenlar iş yatırımları olarak pazarlandı ve şirket, girişimlerinin başarılı olması hâlinde potansiyel kâr vaat etti. SEC, Impact Theory’ye 6,1 milyon doların üzerinde para cezası ödemesini emretti.

Ancak SEC’deki herkes yaptırım eylemine katılmıyor. Komisyon Üyeleri Hester Peirce ve Mark Uyeda, Howey analizinin yeni başlayan dijital varlık sınıfına uygulanmasının uygunluğunu sorgulayan ve düzenleyici kurumun bu kadar sert bir adım atmadan önce düzenleme konusunda rehberlik sunması gerektiğini öne süren bir muhalefet yayınladı.

sec

İnsanları, faydalarını veya potansiyel karlılıklarını anlamadan NFT’lere yoğun bir şekilde yatırım yapmaya yönlendirebilecek kandırmaca türü hakkındaki endişeleri kabul ettiler. Ancak aynı zamanda bu endişelerin tek başına SEC’in müdahalesini haklı çıkarmadığını savundular. Onlara göre Impact Theory tarafından verilen vaatler NFT’leri yatırım sözleşmeleri olarak sınıflandırmak için yeterli değildi.

Impact Theory, toplam 7,7 milyon dolar değerinde Ether ödemesi karşılığında NFT’leri geri almayı teklif ederek geri alım programlarını çoktan başlatmıştı. Muhalif komisyon üyeleri, bir tescil ihlali için tipik çözümün, Impact Theory’nin zaten gerçekleştirmiş olduğu bir iptal teklifi olduğuna dikkat çekti.

Bu koşullar göz önüne alındığında bir yaptırım eyleminin gerekli olup olmadığını sorguladılar. Dava, NFT’lerin gelişen ortamında önemli bir emsal teşkil ediyor ve bu dijital varlıkların nasıl düzenlenmesi gerektiğine dair çok sayıda soruyu gündeme getiriyor.

 

U.Today

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin