Binance Coin ve Augur fiyat analizi: BNB ve REP yükselecek mi? İzlenecek seviyeler
Binance Coin ve Augur fiyat analizi: BNB ve REP yükselecek mi? İzlenecek seviyeler

Binance’den Facebook’un kripto parasına yönelik rapor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Binance Research, Facebook’un 2020’de piyasaya sürmesi beklenen yeni kripto para birimini içeren “İlk Bakış: Libra” raporunu yayınladı. Rapora göre, Libra statükoyu bozacak ve ekonomik güç oyuncularını sarsabilir.

Binance Research, Facebook’un kripto parasına yönelik rapor yayınladı

Sosyal medya ağı devasa markasını ve 2,5 milyar dolarlık büyük kitlesini kullanarak, küresel ekonomide nasıl bir devrim gerçekleştirmeyi planladığına dair bir bildiri yayınladı. Binance, önümüzdeki 12-18 ay içinde piyasaya sürülmesi beklenen Libra’nın, “kripto, finansal ve ekonomik alanlarda hem orta hem de uzun vadede hem yerel hem de küresel pazarlar üzerinde önemli bir etkisi olacağını” öngörüyor. Özellikle, araştırma ekibi Facebook’un dünyanın “dolarsızlaştırılmasına” yol açabileceğine inanıyor.

Libra muazzam bir küresel benimsenme görürse, ticaret için yeni bir hesap birimi ortaya çıkabilir ve dolayısıyla küresel borsa mallarından ve hizmetlerinden alıntı yapmak için tek bir para birimine olan bağımlılığı azaltabilir. Libra projesi, hem kurumların hem de bireylerin kitlesel olarak benimsemesini hedefleyen SDR ve diğer IMF/Dünya Bankası girişimlerinin ardındaki ideolojinin ve teorinin uygulaması olma şansına sahip.

Binance’in raporundaki Libra’ya yönelik kilit noktalar

Rapor ayrıca Libra’nın, Binance Chain dahil olmak üzere çeşitli Blockchain’ler arasında birlikte çalışabilirlik yoluyla tüm kripto para ekosistemini nasıl büyütebileceğini gösteriyor. Katılımcı tarafların daha da iyi bir değer teklifi elde etmelerine izin vermenin yanı sıra Libra ağına daha fazla platform çekerek daha fazla tüketiciyi üreticilere bağlaması bekleniyor. 

Ağ kademeli olarak izinsiz bir ortama geçtiğinde, araştırmacılar daha fazla paydaşın Libra ekosisteminde ilk kez bir avantaj elde etmek adına Libra’yı ödeme yöntemi olarak desteklemek için altyapı oluşturmaya başlayacağını tahmin ediyor. Libra Birliği, PayPal, Visa, Mastercard ve Coinbase dahil olmak üzere uzun süredir devam eden güçlü destekçiler listesine sahip. Rapordaki kilit noktalar:

  • Libra, mevcut 2,4 milyar kullanıcı tabanının hızlı bir şekilde genişlemesini sağlayarak birçok kullanıcıyı cezbedecek.
  • Yeni kripto başlangıçta dört fiat para birimi cinsinden bir varlık sepeti ile desteklenecek: USD, GBP, EUR ve JPY.
  • Libra node’leri yeni bir uzlaşma algoritmasına dayanacak: Bizans-Hata Toleranslı  (BFT).
  • Libra (LIT) katılımcıların ağı yönetmesine izin verecek.

Son olarak, Libra dünyanın en büyük çevrimiçi sosyal ağında dijital tokenler normalize olurken kripto para birimlerinin kitlesel olarak benimsenmesinin önünü açabilir.

Dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin