Ticaret botları API kimlik bilgileri üzerinden işlem yapıyor
Ticaret botları API kimlik bilgileri üzerinden işlem yapıyor

Binance’de kullanabileceğiniz açık kaynak ticaret botları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Eğer kripto para piyasasındaysanız en çok karşılaştığınız ve sinir olduğunuz durum alım satım emirlerinin kaçırılmasıdır. Ya da işlem sırasına göre girdiğiniz emirlere sıra gelmemesi de karşılaşılan problemlerdendir. Özellikle pump ve dump durumlarında kâr ve zararlar daha büyük oluyor.  Durum böyle olunca herkesin aklına gelen keşke hızlı alım satım yapabilseydim. Piyasanın içinde olan ve bu soruna yazılımsal çözüm arayan programlar çıkmaya başladı. Ticaret botları olarak bilinen bu uygulamalar önceden girilen emirlerle planlamanız doğrultusunda sizin için trade yapıyorlar.  Her ne kadar kulağa hoş gelse de Binance’de yaşanan Via olayı unutulmamalı. Bot hesabı bulunan kişiler güçlü alım sinyalleri ile Viacoin’ine yönlendirildi ve %100 fiyat artışından sonra yüksek seviyelerden bot aracılığı ile alım yapılarak ciddi zararlar oluştu. Durum böyle olunca Binance botlara karşı temkinli yaklaşıyor. Bizce de dikkat edilmesi gereken bir durum ama meraklıları için en iyi botları ve işlevselliğini aşağıda inceledik.

Viacoin fiyat grafiği

Ticaret botları API kimlik bilgileri üzerinden işlem yapıyor

Ticaret botları kripto para dünyasında ayrılmaz bir rol oynuyor. Çok çeşitli borsaları destekleyen çok sayıda bot olmasına rağmen, Binance söz konusu olduğunda işler biraz farklı. Çünkü Binance Borsası, kullanıcılara üçüncü taraf araçlarının API kimlik bilgilerini kullanmalarına izin vermeme konusunda tavsiyelerde bulundu, bu yüzden ancak aşağıdaki 3 bot Binance’de gerekli işlevselliği sağlayabilir.

3- Blackbird

Bazı kripto yatırımcıları Blackbird botuna aşina olabilir. Temel olarak arbitraj amaçlı tasarlandı ve çoğu kişinin aşina olabileceği bir şekilde kodlandı. Açık kaynak ticaret bot çözümleri ile uğraşırken son yön önemli değil. Ayrıca, kullanıcıların gerekli kodlama bilgisine sahip olduklarını farz ederek, bu botun özelliklerini uygun gördükleri şekilde değiştirebilecekleri anlamına gelir.

Şu anki aşamada, Binance bot tarafından resmi olarak desteklenmiyor. İnsanların ne düşündüğünün aksine, geliştiriciler en azından Blackbird aracılığıyla uzun pozisyonlar açmak için bu ticaret platformuna erişimin uygulanması üzerinde çalışıyorlar. Gerekli bilgiye sahip olan herkes bu özelliği de uygulayabilir, dolayısıyla geleceğin bu bot için ne şekilde gelişeceğini görmek ilginç olacak.

2- Binance Ticaret Botu Algobot

Orijinal Binance ticaret botu projesi şu an bir süredir beklemede. Bu kararın nedeni tam olarak  belirsizliğini koruyor. Geliştirici kodu yeni bir borsa algoritmik ticaret botuna dönüştürdü. Yine de ilk projenin temel işlevlerinin çoğuna sahip, ancak daha fazla işlevsellik sunmak için yeni bir API entegrasyon modelinden yararlanır.

AlgoBot’un nispeten yeni durumu göz önüne alındığında, kodun düzgün bir şekilde onaylanması şekilde tavsiye edilir. Açık kaynak ticaret botlarını bu kadar cazip kılan şey bu. Çünkü kodlama dilini anlayan herkes tarafından kolayca incelenebilir. Bu nedenle, deneyimli kodlayıcıların AlgoBot ve Binance entegrasyonunun geçerliliğini belirlemesi heyecanla bekleniyor.

1- CCXT

Kripto meraklılarının geçtiğimiz haftalarda CCXT’yi çok sevdikleri görünüyor. Bu yeni ticaret botu, çeşitli kripto para ve altcoin borsalarının yanı sıra ödeme işleme hizmetleriyle bağlantı kurmak ve ticaret yapmak için kullanılan bir kütüphanedir. Yerleşik ticaret algoritmaları bulunmaz, ancak bu herhangi bir yetenekli yatırımcı ve kod yazıcı için gerçek bir sorun oluşturmayacağı bir eksiklik.

CCXT Binance, Bitfinex, Kraken, Ocean ve Bittrex borsaları ile uyumlu. Diğer döviz piyasaları tarafından da desteklenen CCXT, toplamda 131 borsaya ve ticaret API’si kullanarak erişim sağladı. Kısacası CCXT, doğru ticaret stratejileri ile çok güçlü bir araca dönüştürülebilen çok kapsamlı bir bot diyebiliriz.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin