29 Aralık Binance Coin ve Dogecoin fiyat analizi: BNB rekor kırdı, DOGE düşüşte
29 Aralık Binance Coin ve Dogecoin fiyat analizi: BNB rekor kırdı, DOGE düşüşte

Binance yeni stabil coin ekleme çalışmaları yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hacim bazlı bakıldığında dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, şu anda listelediği ve eleştirilerin hedefinde olan Tether’da (USDT) haricinde  3 yeni stabil coini daha platformuna ekleme çalışmaları yapıyor. Bu araştırmada teknik ekibini görevlendiren Binance yeni stabil coin ekleme çalışmalarını hızla sürdürdüğü ifade ediliyor.

Borsanın  mali işler sorumlusu Wei Zhou, stabil coinler hakkında düşüncelerini Perşembe günü CoinDesk’e yaptığı açıklamada ifade etti:

 Platformumuzda birkaç tane daha stabil coin listeleyebileceğimizi umuyoruz.

Ancak bu durum, Hong Kong’taki kripto borsasının Pazartesi günü ABD doları ile paritesini kaybeden USDT’den kaynaklandığı  ve Perşembe günü 0.976 dolar seviyesinde işlem görmesiyle tamamıyla tamamlayamadığı anlamına gelmiyor.

Wei sözlerine şöyle devam etti:

Daha geniş bir perspektifte baktığımızda her şeyin düzeleceğine inanıyoruz. USDT’yi desteklemeye devam edeceğiz.

Binance platformunda USDT haricinde PAX ve TUSD stabil coinlerini de barındırıyor

Doğrusunu söylemek gerekirse, Binance yeni stabil coin seçeneklerini genişletme konusundaki planı, Tether’in değerinin 1 doların altına düşmesi ile doğru orantılı gibi gözüküyor. Borsa, Eylül ayının sonunda, USDT’nin paritesindeki düşüşten haftalar önce Paxos Standard (PAX) ve Mayıs ayında da TrueUSD (TUSD) desteği ekledi.

Şu anda, Wei, Binance araştırma ekibinin, piyasadaki diğer stabil coinlerin neredeyse tamamını değerlendirdiğini ve Cameron ve Tyler Winklevoss’un Gemini Dollar’ını (GUSD) potansiyel olarak gördüklerini söyledi.

Bu hafta ise bütün bu yeni stabil coinlerin, bire bir sabitliğini kırdığını gördük. Ancak USDT’den farklı olarak, bu stabil coinler 1 doların üzerine çıktı.

Binance’ın Uganda’daki son genişlemesi konusunda da açıklamalar yapan Wei, fiat çiftleri konusunda  yerel kurumlarla birlikte yapılan çalışmalar hakkında şunları söyledi:

Bitcoin tutmaktan ziyade, [kurumlar] aslında daha istikrarlı olanları tutmayı tercih ediyorlar. Çünkü bu ülkelerin bazılarında dolar hala en geçerli bir para birimi. Bu, dünyanın bu bölümünde diğer bölgelere göre farklı olduğunu gördüğümüz bir kullanım örneğidir.

Binance yeni stabil coin çalışmalarına rağmen hala USDT’nin önemini vurguluyor

Bu durumda belirtmek de fayda var ki Binance hala kripto piyasalarının temel taşı olarak USDT’yi görüyor.

Wei’nin Tether konusundaki görüşleri ise şöyleydi:

Bir varlığa olarak bu stabil coinin, şu anda ekosistemimiz için kritik öneme sahip olduğuna inanıyoruz. Çünkü yatırımcıların varlıklarını korumaları adına bir alternatif sunuyor.

Ancak son zamanlarda, birçok yatırımcı USDT cinsinden varlıkları değil, diğerlerini tercih etmeye başladı. Ve Binance, bu hafta başlarında fiyat dalgalanmalarının ticari bir artışa yol açmasından dolayı, stabil  coin işlemlerini askıya aldı.

Son 24 saatlik CoinMarketCap verilerine göre, BTC/USDT çifti, Binance’ın global hacminin yüzde 14’ünü, diğer popüler altcoinler ile USDT eşleştirmelerinin yüzde 12’sini oluşturuyordu.

Yine de bazı kesimlerin, daha yeni ve düzenleyici odaklı stabil coinlerin Tether’daki bu boşluğun bir kısmını ya da tamamını ele geçirme ihtimalleri konusunda şüpheleri bulunuyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin