6 Aralık Binance Coin ve Synthetix fiyat analizi: BNB ve SNX'te beklenen seviyeler, önemli noktalar
6 Aralık Binance Coin ve Synthetix fiyat analizi: BNB ve SNX'te beklenen seviyeler, önemli noktalar

Binance yeni bir stablecoin ekliyor: USD Coin (USDC)

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Stablecoin’ler, kripto para birimi sektöründe önemli bir rol oynamaya devam ediyor. Dünyanın önde gelen kripto borsası olan Binance, USDC varlıklarının borsada listeleneceğini ve Bitcoin ve BNB’ye eşleneceğini duyurdu.

Binance’nin USD Coin (USDC) ile stablecoin’ler dünyasına giriş yapıyor

Hiç kimse stablecoin’lerin varlığını inkar edemez. Yarım düzineden fazla sabit para birimi var. Hepsi ABD dolarına bağlı. Stablecoin Index’e göre, hepsi kendi durumunu düzenli olarak sürdürmek için uğraşıyor. Öyle olsa bile, bu varlıklar tüketicilerin kripto para birimini satın almasını daha kolay hale getiriyor.

Binance Borsası’nın, bu konuda geride kalması düşünülemez. Bu haftadan itibaren, kullanıcılar USDC yatırabilir. Bitcoin ve BNB’ye göre işlem 10 PM EST saat dilimine göre başlayacak. Bu, platforma daha fazla likidite getirecek. Aynı zamanda bu sektördeki temyiz kararlılık oranlarını da iyileştirir. Büyük platformlar bu tür varlıkları desteklediğinde, biraz daha meşruiyet kazanırlar.

USDC’yi destekleme kararı nispeten basit. Binance, USDC’nin piyasadaki daha yaygın istikrarlılardan biri olduğunu kabul ediyor. Piyasa değeri, örneğin Gemini Dolar ve ABD dolarından daha yüksek. Birkaç düzine borsa ve cüzdan USDC’yi destekliyor. Ayrıca, stablecoin’ler arasında artan rekabet, onları destekleyen borsalar için yararlı olabilir.

Circle, USD Coin (USDC) Stablecoin’ini piyasaya sürdü

Circle ile bağların güçlendirilmesi

Circle tarafından oluşturulan stablecoin daha fazla ilgi çekmeye devam ediyor. Circle ve Binance CENTER Consortium’u ile ortaklık kurdular. Bu projenin ana hedefi internette fiatı standartlaştırmak. Stablecoin’ler bu konuda büyük rol oynayacak. Bu dijital dolar, herhangi bir dezavantaj olmaksızın global olarak aktarılabilir.

Binance USDC’yi destekleyen ilk büyük borsa değil. Coinbase, Circle’ın USD Coin’ine destek sağlayan ilk şirketlerden biri oldu. Bu şekilde, kullanıcılar bu stablecoin’i hem Coinbase hem de Circle aracılığıyla ABD dolarına dönüştürebilirler. Coinbase, kripto para birimine anahtar bir geçit olarak destek verdiğinden Binance, bu popülerlikten dolaylı olarak faydalanabilir.

Diğer borsalarda olduğu gibi Binance, kullanıcıların Tether’ın USDT’sini birçok büyük kripto paralara karşı işlemesine izin veriyor. Bitcoin ve BNB ile sınırlı olmakla birlikte USDC’nin eklenmesi, gelecekte de genişletilebilir. Diğer platformlar kullanıcıların aralıklı olarak stablecoin’ler arasında ticaret yapmasına izin veriyor. Binance şu an için böyle bir plana sahip değil.

Livebitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin