Bitcoin 8 bin dolara ulaşabilecek mi? 18 Nisan BTC analizi
Bitcoin 8 bin dolara ulaşabilecek mi? 18 Nisan BTC analizi

17 Kasım Bitcoin fiyat analizi: BTC 5.600 dolara tutunmaya çalışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

17 Kasım Bitcoin fiyat hareketlerine dair önemli detayları şu şekilde özetliyoruz:

  • Piyasa genel düşüşünden sonra Bitcoin’de alıcılar düşüşü 5.600 dolarda tutmayı başardı.
  • Son 48 saatte ortalama 5.600 dolar seviyesinde destek bulan Bitcoin, bu fiyat seviyesinde yatay fiyat hareketlerine geçti.
  • Hacmin yeniden düştüğü Bitcoin piyasasında yatırımcılar destek seviyesini test etmeye devam ediyor.

17 Kasım Bitcoin fiyat hareketleri

Önemli hareketli ortalama seviyelerinden hızlı bir şekilde düşüş yaşayan Bitcoin, yatay ve durağan hareketine de son vermişti. Hala düşüş eğiliminin etkisinde olduğu görülen Bitcoin, son 48 saatte ise ortalama 5.600 dolar seviyesinde destek bulmuş durumda.

Hafta sonu hareketlerinde bu seviyesi test etmeye devam etmesi beklenen BTC/USD paritesi, bu seviyeyi iyi savunabilirse önümüzdeki hafta alıcıların işleme girmesi ile toparlanma hareketine başlayabilir.

Öte yandan negatif yönlü gelişen işlem hacimlerinde gözle görülür düşüşler görülürken henüz toparlanma sinyali alınamadı. Bitcoin fiyatında bir geri dönüşün başladığını teyit etmek için ise 5.600 dolara tutunmayı başarabilen kripto paranın sonrasında 5.725 dolar üzerinde günlük kapanışlar göstermesi gerekiyor.

BTC/USD paritesinin 5.600 – 5.700 dolar bandında yatay hareketlere girmesi ise kısa vadede yükselişin gelmemesi durumunda kripto parayı yeni bir satış dalgasına sokabilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik grafikte takip ettiğimiz MACD göstergesinin, toparlanma eğiliminin devam ettiğini görülüyor. MACD histogramının pozitif bölgeye geçmesi durumunda BTC’de toparlanma hareketi hızlanabilir.

Stokastik osilatör ise son fiyat hareketlerini aşırı alım yapıldığı şeklinde yorumluyor. Öyle ki hafta sonunun ilk saatlerinde aşırı alım bölgesine girmiş olan stokastik, bu bölgede yatay hareketler göstermeye devam ederse BTC’de fiyat yükselişini tetikleyebilir. Bu bölgeden aşağı yönlü kayması ise olası bir düşüş için tetikleyici olabilir.

Trend gücünün ise henüz zayıf olduğunu 27 gibi düşük bir seviyede olan RSI ve negatif bölgede bulunan CCI göstergesinden teyit ediyoruz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin