Binance'ten kritik Cardano duyurusu geldi! ADA yatırım-çekim işlemleri askıya alınıyor
Binance'ten kritik Cardano duyurusu geldi! ADA yatırım-çekim işlemleri askıya alınıyor

Binance Vadelileri yepyeni bir özelliğe kavuştu: Üç aylık sözleşmeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en popüler kripto para borsası Binance, üç ayda bir sona eren vadeli işlem sözleşmeleri başlattı. Sözleşme artık türev işlem arayüzünde mevcut ve Binance Vadeli İşlemleri menüsünden ulaşılabiliyor.

125x kaldıraçla üç aylık kripto para sözleşmeleri başladı

Binance, önceden belirlenmiş bir son kullanma tarihi olan ilk kripto para vadeli işlem sözleşmesini resmen başlattı. Yeni özellikle yatırımcılar 125x’e kadar kaldıraçla üç aylık bir BTC/USD vadeli işlem sözleşmesi başlatabiliiyor.

Yeni sözleşme, borsadaki türev işlem platformunda (Binance Futures) mevcut ancak mobil sürüm bu özelliğe ileride ulaşacak.

Duyuruda şu ifadeler yer aldı:

Sözleşme, BTC varlığına göre hesaplanır ve ilgili üç aylık sürenin son cuma günü sona erer. BTC/USD üç aylık vadeli işlem sözleşmesi “BTC/USD Üç Aylık 0925” olarak etiketlenmiştir ve bu, son kullanma tarihinin 2020/09/25 08.00 UTC olara ayarlandığını gösterir.

Buna ek olarak, kullanıcılar 30 günlük maker ücret iadesi alacak ve bu sözleşmeyi 11 Haziran’dan 10 Temmuz’a kadar ticaret yaparken %0,020 olarak ödeyecek.

Kalıcı sözleşmelerden farkı ne?

Binance Futures’ta halihazırda mevcut olan kalıcı sözleşmelerle yeni sözleşmenin temel farkı, önceden belirlenmiş son kullanma tarihi.

Bu noktada, gittikçe daha fazla borsa sahada çeşitli ürünler sunduğundan, Bitcoin türevleri piyasasının dikkat çektiği açık. Binance Futures’un aylık ticaret raporuna göre, sadece platform üzerindeki hacim art arda dört aydır artıyor.

Binance büyümeyi sürdürüyor

Sadece mayıs ayında borsa, nisan ayından %37 artışla 137 milyar dolarlık hacme ulaştı. Aynı zamanda halving sonrasında açık pozisyon sayısı da arttı. Bu sırada piyasa katılımcılarının daha fazla dalgalanma bekledikleri biliniyordu.

Bitcoin fiyatı halving sonrasında hayli iyi bir performans gösterdi. BTC fiyatı 8.850 dolardan sıçradı ve şu anda 9.800 dolardan işlem görüyor. Bu yükseliş %10,7’lik bir kazanca tekabül ediyor. Bitcoin fiyatı için sıradaki hedefin 15.000 dolar olduğunu ima eden bazı göstergeler var.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin