binance.us
Binance.US varlık portföyünü genişletmek için çalışmalara başladı. Hangi varlıklar incelemede?

Binance.US kullanıcı kaydına başlıyor… New York dâhil 13 Eyalette kullanılamayacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para borsası Binance, ABD platformu Binance.US için Çarşamba günü (bugün) kayıt ve mevduat kabulüne başlıyor.

Platform, başlangıçta yalnızca altı kripto paranın ticaretini yapacak.Bu kripto paralar arasında Bitcoin, (BTC), Ether (ETH), XRP, Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC) ve Tether (USDT) bulunuyor. Platform, Binance.US’nin Dijital Varlık Riski Değerlendirme Çerçevesi”ni geçmesiyle “önümüzdeki haftalarda” daha fazla kripto para eklemeyi düşünüyor.

Özellikle, Binance’ın yakın zamanda piyasaya sürülen dolar bağlantılı stabil coini BUSD, henüz desteklenmiyor.

Yeni lansman, dünya çapındaki global platform Binance.com’un Haziran ayında ABD’de işlem yapmasının engellenmesinin ardından ortaya çıktı. Şirket, o dönem kısıtlamanın nedenlerini belirtmedi, ancak bu koyulan engel, hemen hemen düzenleyici kaygılardan dolayı olarak biliniyor.

Binance.US başlangıçta 13 eyalette hizmet veremeyecek

Salı günü kullanıcı kaydının başlatılmasıyla ilgili bir blog yazısında, Binance.US CEO’su Catherine Coley – Temmuz ayında Ripple’daki XRP Kurumsal Likidite Başkanı görevinden ayrılarak firmaya katılan- ABD’nin katılımının “kademeli” olacağını açıkladı ve platform, 13 eyalette kullanılmayacak. Bunlara New York, Florida ve Teksas da dâhil. Önceden, ABD vatandaşlarının Binance.com’u kullanmasına izin verildiğinde, borsanın işlem yapmasını yasakladığı sadece altı ABD eyalet bulunuyordu.

Duyuruda ayrıca, yeni mevduatlarla yeterli likidite elde edildikten sonra başlayacak olan alım satım için tahsil edilecek ücretleri de listelendi.

Ücret yapısını “basit” olarak tanımlayan Coley, kişisel hesapların işlem başına yüzde 0,10 sabit ücret alacağını, şirket hesaplarının işlem hacmine bağlı olarak ücretlerin değişebileceğini söyledi. 1 Kasım 2019’a kadar, Binance.US tüm kullanıcılara komisyonsuz işlem imkânı sunacak.

Binance.US BAM trading services tarafından işletilecek

Coley, Binance.com’a önceden para yatırmış olan kullanıcıların paralarını otomatik olarak ABD platformuna aktardığını görmeyeceklerini söyledi. Bunun nedeni ise Binance.US’nin BAM Trading Services tarafından işletilen ayrı bir kuruluş olması. BAM Trading, ABD Hazinesi’ne bağlı Mali Suçları Uygulama Ağı’ndaki (FinCEN) tescilli bir hizmet.

Binance.US kullanıcılarının sigorta ile mevduatlarını koruyor olup olmadığına ilişkin soruyu cevaplayan Coley, “Binance.US güvenliği ciddiye alıyor. Müşterilerin korunmasına öncelik veriyoruz ve müşterilerin hırsızlık ve saldırılara karşı korunmasına yönelik önlemler alıyoruz.” Dedi.

Yeni işletmenin, özellikle Kullanıcılar için Güvenli Varlık Fonu (SAFU) sağlayan Binance ile benzer bir koruma planı sunup sunmayacağı belli değil.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin