featured

Binance.US, düzenleyici kısıtlamaların ortasında kripto paralara yüzde 2 indirim yaptı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Binance borsası, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki düzenleyici kısıtlamaları nedeniyle önemli zorluklarla karşı karşıya. Kısıtlamaların etkisi, platformun önemli ölçüde değer kaybeden yerel tokenı BNB’ye de yansımıştır. Blockchain veri toplama platformu Kaiko da Binance.US’deki neredeyse her kripto para biriminin yüzde 2 indirimle işlem gördüğünü ortaya koyuyor.

Binance

Borsanın yerel tokenı BNB, haziran ayında yüzde 27’nin üzerinde değer kaybederek 304 dolardan 220 dolara düştü. Düşüş, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) önde gelen kripto borsasına yönelik bir iddiasını takip etti. SEC, kripto borsasının müşterilerin milyarlarca dolarlık fonlarını karıştırmak ve bunları gizlice borsanın kurucusu Changpeng Zhao (CZ) tarafından kontrol edilen ayrı bir şirkete göndermekle suçladı.

SEC Binance davalarının etkisi sürüyor

SEC ayrıca Binance ve Coinbase’e düzenleyici ihlallerden dolayı dava açtı. Komisyon, her iki kripto borsasını da kayıtsız teklifler ve ilgili dijital tokenlerin satışıyla suçladı. Bir ABD Bölge Mahkemesi, borsanın SEC’in dava hakkında kamuya açıklama yapmasını kısıtlama talebini reddettikten sonra işler daha karmaşık hale geldi.

Binance, mevcut EUR bankacılık ortağı Paysafe Payment Solutions Limited’in bu yılın sonlarına doğru eylül ayında borsaya olan desteğini çekecek olması nedeniyle daha fazla zorlukla karşı karşıya. Bir borsanın sözcüsüne göre, borsadaki kullanıcıların hesaplarına para yatırmak için kullandıkları banka bilgilerini güncellemeleri gerekecek. Ayrıca etkinlikten sonra SEPA hizmetlerini kullanmaya devam etmek için yeni hüküm ve koşulları kabul etmeleri gerekebilir.

Kripto para borsası bu yıl karşılaştığı düzenleyici baskı, borsayı önemli ölçüde etkiledi. Binance o zamandan beri Birleşik Krallık, Hollanda ve Kıbrıs’tan çekildiğini açıkladı. Belçika’daki düzenleyiciler de kripto borsasından ülkedeki hizmetleri durdurmasını istedi.

Borsanın karşı karşıya kaldığı çok sayıda sorun, yerel tokenı BNB üzerinde bir iz bırakıyor. Tüm kripto piyasası bir yükseliş yaşadığında bile, BNB’nin fiyatı düştü ya da yatay seyretti.

coinedition


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin