featured

Son dakika: Binance Rusya’dan çekildi! Yatırımcılar nasıl bir süreç izleyecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Popüler kripto borsası Binance, Rusya’dan çıkıyor ve yerel işletmesini CommEX’e satıyor. Binance yaptığı açıklamada tamamen çekilmenin bir yıl süreceğini de söyledi.

Binance, Rusya’dan çıkış sürecini kolaylaştıracak!

Binance’in baş uyum sorumlusu (COO) Noah Perlman, Rusya’dan çıkma nedeni olarak mevcut düzenleyici ortamda uyum stratejisiyle uyumsuzluğu gösterdi. Ancak Binance, web3’ün uzun vadeli büyüme potansiyeli konusunda iyimserliğini koruyor. Sonuç olarak şirket, çabalarını 100’den fazla ülkedeki operasyonlarına yeniden odaklayacak.

Kullanıcılar için sorunsuz bir geçişi kolaylaştırmak amacıyla borsa, Rusya’dan çıkış sürecini kolaylaştıracak. Bu süreç, CommEX ile olan ortaklığın sonlandırılmasını ve kullanıcılara varlıklarını CommEX’e aktarma konusunda rehberlik sağlanmasını içerecek.

Rusya’da müşterini tanı (KYC) kaydını tamamlayan yeni kullanıcılar kademeli olarak CommEX’e yönlendirilecek. Kripto para borsasının CEO’su Changpeng Zhao, kullanıcı fonlarının güvende olduğunu iddia ederek çıkışı doğruladı.

Binance

Önümüzdeki aylarda kripto para borsası, Rusya’daki tüm borsa hizmetlerini ve ticari faaliyetlerini aşamalı olarak durduracak ve bu geçiş sırasında kullanıcıları için sorunsuz bir deneyim sağlayacak.

Anlaşmanın ayrıntıları açıklanmamış olsa da borsanın Rusya’dan ayrılmasının piyasadan tamamen çıkış anlamına geldiği doğrulandı. Şirket, satış gelirlerinden herhangi bir pay almayacak ya da işletme hisselerini geri satın alma seçeneğine sahip olmayacak.

Ağustos ayının sonlarında kripto borsasının, Rusya’daki kullanıcıları için daha katı düzenlemeler uygulamaya koymuştu. Borsa özellikle eşler arası (P2P) ödeme platformuna kısıtlamalar getirerek itibari para birimlerine erişimi yalnızca rublenin mevcut olduğu Rus doğrulamasına sahip kullanıcılarla sınırlandırdı.

Borsa ayrıca P2P platformunda tanınmış bankalarla ilişkili kartların adlarını değiştirerek bunları “yeşil” ve “sarı” etiketlerle değiştirmeye başladı. Bu değişiklik, Binance’in Ruslara yurtdışına para transferi konusunda yardımcı olduğuna dair haberlerin ardından geldi.

Birkaç hafta sonra iki üst düzey yöneticisi, Doğu Avrupa’da direktör olarak görev yapan Gleb Kostarev ve BDT’de direktör olan Vladimir Smerkis istifa etti.

crypto.news

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin