birleştirilmiş madencilik
Binance Research: BTC ve LTC halving şoku birleştirilmiş madencilik ile azaltılabilir

Binance Research: BTC ve LTC halving şoku birleştirilmiş madencilik ile azaltılabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hem Bitcoin (BTC) hem de Litecoin (BTC) madenciliği için blok ödüllerinin yarılanma şoku, Binance’in araştırma kolu tarafından hazırlanan yayımlanan bir raporda belirtildiği gibi, birleştirilmiş madencilik ile azaltılabilir.

Charlie Lee’nin bazı madencilerin 5 Ağustos 2019’da gerçekleşmesi beklenen halving sonrası Litecoin madenciliğini durdurabileceği yönündeki öngörüsünün ardından Binance Research, birleştirilmiş madenciliğin kripto madencileri için teşvik edici olma potansiyelini analiz etti.

Mevcut birleştirilmiş madencilik örnekleri

Birleştirilmiş madencilik, bir İş Zinciri Koruması (AuxPoW) uygulayarak, daha küçük Blockchainlerin ana Blockchain olarak belirlenen platformlarda çalışma şekli olarak ifade ediliyor. Şimdiye kadar üç ana birleştirilmiş madencilik örneği bulunuyor. Bunlar hem LTC hem de BTC ile birleştirilen Myriadcoin (XMY), Bitcoin Blockchain bünyesindeki Namecoin (NMC) ve Litecoin ile birleştirilmiş Dogecoin (DOGE).

Binance Research’un son raporunda, birleştirilmiş madenciliğin, hem Litecoin hem de Bitcoin için planlanan gelecekteki blok ödül yarılanması kapsamında madencilik ödüllerini artırmak için “potansiyel bir fırsat olabilir” sonucuna vardı. Firma, bunun yanında, daha küçük zincirlerin daha yüksek seviyede ağ güvenliğine kavuşması için ayrı bir maden seti ihtiyacını azaltan AuxPoW’a taşınabileceğini belirtti.

Bunun yanında Binance Research hem bir madencinin hem de bir proje ekibi açısından birleştirilmiş madenciliğin olası dezavantajlarından da bahsetti. Madencilerin, önemli miktarda işlem maliyeti ve verilen coinin piyasa fiyatındaki düşüş potansiyeli nedeniyle küçük Blockchainler, için avantaj ortadan kalkabilir.

PoW kripto varlığı üzerinde çalışan bir proje ekibi açısından ise riskler ana Blockchain ve yeni potansiyel saldırı vektörlerine bağımlılığı içeriyor.

Günün öne çıkan diğer başlıkları…

En başarılı birleştirilmiş madencilik örneği, Dogecoin

Raporda, Binance Research, bugüne kadar yaklaşık altı yıldır faaliyet gösteren Dogecoin’i, birleştirilmiş madenciliğin en başarılı örneği olarak değerlendirdi. Dogecoin, 2014 yılı Ağustos ayında birleştirilmiş madencilik modelini benimsedikten sonra, coinin madencilik karma oranı yüzde 1.500 oranında artarken, Litecoin’in karma oranı ile de korelâsyon gösteriyor. Rapora göre, Dogecoin’in toplam karma oranının yüzde 90’ı, Temmuz 2019 itibariyle büyük Litecoin maden havuzlarından kaynaklanıyor.

5 Temmuz’da tarihinde Dogecoin Binance platformunda işlem göremeye başladı. Aynı gün, borsa 2019’un ikinci çeyreğinde Dogecoin’in Bitcoin ile birlikte diğer kriptolarla daha az bağlı olduğunu belirten “2019 Q2 Kripto-Korelâsyon İncelemesi”  raporunu yayınladı. Bununla birlikte, kripto paranın Litecoin ile özellikle de iki madenin ortak madenciliğinden dolayı önemli ölçüde korele olmaya devam ettiğini yazdı.

9 Temmuz’da, Bitcoin madenciliği zorluğu, saniyede ortalama 64.85 kentilyon (EH / s) ortalama karede 9.06 trilyon vararak tüm zamanların en yükseğine ulaştı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin