Malezya'dan Binance şoku: Borsanın ülkede faaliyet göstermesi yasaklandı
Malezya'dan Binance şoku: Borsanın ülkede faaliyet göstermesi yasaklandı

Binance, son üç aylık yanma programında 24 milyon dolar değerinde BNB yaktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünya’nın en büyük kripto para borsası olma unvanını elinden tutan Binance platformunun coini BNB, 2019’da muazzam bir büyüme kaydetti ve birkaç defa tüm zamanların en yüksek seviyesini yineledi.

Binance, kısa süre önce 8. çeyrek dönem token yakma programını tamamladı ve bu faaliyetle 23,8 milyon dolar değerinde 808.888 BNB tokeninin dolaşımdan çıkartıldığını duyurdu. Ancak, yanmış tokenlerin tümü Binance ekibine ait ve tokenleri dağıtma kararı, dolaşımdaki tüm coinlerin önceden sahip olmaktan ziyade organik olarak oluşturulmalarını sağlamakla ilgili. Binance ekibine, Binance ekosistemine katkılarından dolayı lansman sırasında toplam arzın yüzde 40’ı dağıtılmıştı.

Binance ekibi, 4,2 milyar dolar tutarında toplam 80 milyon BNB tokeni aldı. Ancak CEO Changpeng Zhao, tüm bu tokenlerin sonunda yanacağına dair güvence verdi. Üç aylık dönemlerde gerçekleşen token yakma programının başlamasından sonra, CZ borsanın ilk paydan hiçbir şekilde BNB almadan Binance ekosistemini kurma taahhüdünde bulunduğunu” söylemişti

Binance coinlerinin dolaşımdaki toplam arzı, 100 milyonda kapatıldı. Ancak şu anda dolaşımda 189 milyon var ve çoğunlukla Binance ekibi tarafından tutulan 89 milyon fazla token sonuçta yanacak.

CZ, tüm fazla tokenlerin yakılmasından sonra bile, ekip üyelerinin, Binance’in mali kaynaklarının çoğunun personel ödemeleri de dâhil olmak üzere yerel tokende dağıtılmasından dolayı en büyük BNB sahipleri arasında olacağını açıkladı.

BNB token yakma programı

BNB Token burning program
kaynak: Binance

Binance, merkezsiz alandaki en güvenilir borsalara arasında ise yerini koruyor ve Binance’ın CEO’su, platformun gelecek planları ile ilgili zaman zaman toplumu bilgilendirmeye devam ediyor.

ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin