Binance raporu: 2020’de en çok işlem gören 5 kripto para ve daha fazlası
Binance raporu: 2020’de en çok işlem gören 5 kripto para ve daha fazlası

Binance raporu: 2020’de en çok işlem gören 5 kripto para ve daha fazlası

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünyanın en büyük kripto borsası Binance, 2020’de en aktif olarak işlem gören kripto varlıklarını gösteren bir rapor yayınladı.

Binance’de yer alan Crypto Trends 2020 raporu, Binance’in toplam işlem hacminde tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3 trilyon dolar kaydettiğini söylüyor. Kripto pazarının toplam piyasa değeri, ortalama 193 milyar dolardan 640 milyar doların üzerine 3,3 kattan fazla artarak kripto pazarında dramatik bir genişlemeye yol açtı.

Bu, blok zincir ve kripto dünyası tarihindeki en önemli yıllardan biri oldu. Küresel salgına rağmen, günlük kullanıcılar ve kurumlardan kriptoya olan güçlü ilgi, dikkat ve sermaye akışına neden oldu.

Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), (XRP), Binance Coin (BNB) ve Cardano (ADA), kripto balinaları tarafından Tezgâh üstü piyasalarda (OTC) en çok işlem gören kripto para birimleri oldu. Bunun nedeni, Binance OTC’nin yatırımcılara daha derin likidite, hızlı uzlaşma ve hızlı fiyat tekliflerine erişim sağlamasıdır.

Spot borsasında en popüler ticaret çiftleri BTC/USDT, ETH/USDT, ETH/BTC, XRP/USDT ve BTC/BUSD iken, borsada tutulan en popüler paralar BTC, BNB ve ETH idi.

Eşler arası değiş tokuşta, popülerlik ve en yüksek ticaret etkinliği Asya, Afrika ve Doğu Avrupa’dan geldi ve tüccarlar işlem ücretlerini atlamaya ve düşük maliyetli sınır ötesi ödemeler göndermeye veya almaya odaklandı.

İngiltere, Afrika ve Rusya ile Bağımsız Devlet Topluluk’larında Binance, banka hesapları, kredi ve banka kartları aracılığıyla fiat ağ geçitlerini kullanarak kripto para alıp satan tüccarlardan daha fazla etkinlik kaydetti.

Bitcoin,% 66 hâkimiyetiyle hala pazarın lideri, ancak Ethereum, özellikle DeFi pazarındaki merkezi rolü nedeniyle etkileyici bir büyüme kaydetti.

Kripto türevleri ve kripto kredilerinin popülaritesi artıyor

Kripto endüstrisindeki en geniş vadeli işlem sözleşmelerinden birini sunan Binance Vadeli İşlemler, birçok tüccar için tercih edilen bir seçenek haline geldi. En çok işlem gören vadeli işlem çiftleri BTC/USDT, ETH/USDT ve LINK/USDT iken hacme göre en çok işlem gören kaldıraç tokenleri LINKDOWN/USDT ve XRPUP/USDT oldu.

Ek olarak, daha fazla kripto sahibi, borç verme hizmetlerinden yararlanmak için 2020’de Binance tasarrufları, Staking ve Liquid Swap gibi Binance finansal hizmetlerini kullandı. Kripto kredileri için kullanılan ilk beş Kripto, iki stabilcoin, USDT ve BUSD’nin, ardından KAVA, SXP ve NEO olarak belirlendi.

Kripto kredileri genellikle geleneksel kredilerde görülenden çok daha yüksek, çekici, çift haneli faiz oranları içeriyor. Kripto kredileri pazarı yıl boyunca istikrarlı bir şekilde arttı. Ve geleneksel bankacılığa ilgi çekici bir alternatif olarak duruyor.

Kurumlar ve Kripto Pazarı

Kurumlar ve günlük kullanıcılar, 2020’de kripto pazarının büyümesini artırarak Bitcoin ve altcoinlerde parabolik rallilere yol açtı.

Binance’deki kurumsal müşteri sayısı 2019’un sonundan bu yana % 46 arttı. Kurumlar kripto alanına tarihte görülmemiş bir hızla giriyor.

Binance, stabilcoin, kripto ve DeFi altyapısının benimsenmesinin de hızlı bir şekilde geliştiğini ve 2021’de kripto pazarının beklenen büyümesini daha da artırdığını belirtti.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin