Ethereum işlem hacminin yüzde 14’ü Binance Smart Chain’e geçti
Ethereum işlem hacminin yüzde 14’ü Binance Smart Chain’e geçti

Binance marj ticareti güncellenen platformu ile resmen başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İşlem hacmi en yüksek kripto para borsalarından olan Binance, 11 Temmuz’da yayınlanan blog paylaşımında marjlı işlem platformunu resmen başlattığını açıkladı.

Marj ticareti ilk olarak Mayıs ayında duyurulmuştu

Binance’in kurumsal ve perakende yatırımcıların ihtiyaçlarını tam olarak karşılamak adına alım satım olanaklarını genişletme hamlesi olarak görülen aksiyon, ilk olarak Mayıs ayında borsanın CEO’su Changpeng Zhao tarafından duyurulmuştu.  Hatırlanacağı üzere aynı ay borsada 41 milyon dolarlık zarara neden olan bir siber saldırı olayı yaşanmıştı.

Bugün yapılan duyuruda, Binance, döviz hesabı sahiplerinin kripto varlıkları üzerinde hem alım (long) hem de satım (short) pozisyonu açmak için mevcut bakiyelerini teminat olarak kullanmalarına izin veren marj işleminin, normal işlemlere kıyasla kâr potansiyelini önemli ölçüde artırabileceğini belirtti.

Günün diğer önemli başlıkları…

Yine de bu olasılık, Binance’in kurucu ortağı Yi He tarafından vurgulandığı gibi daha büyük riskler de içeriyor:

Mevcut kripto para piyasası ve marj ticareti için platformlar aynı anda daha büyük riskler ve faydalar sağlasa da, gelişiminin uzun vadede daha büyük faydalar sağlanmasına yardımcı olacak risk yönetiminin olması gerektiğine inanıyoruz.

Yi, açıklamasında, marj ticareti için “kullanıcıların en çok talep ettiği hizmetlerden biri” şeklinde bahsetti.

Sonunda Binance ‘da marj ticareti sunan borsalar kervanına katılmış oldu

Arayüz ve entegrasyon açısından, kaldıraçlı ticaret desteği, yeni bir sürüm 2.0 platformunun bir parçası olarak Binance’in eski platformuna alternatif olarak sunuluyor. Duyuru, Binance’in 2.0 sürümünün “daha ​​iyi emir eşleştirmesi için gelişmiş bir ticaret motoru ve daha düşük pozisyon kapamaları sağlanması için marj seviyesi hesaplama endekslerinin” olduğunu da ortaya koyuyor.

Borsa, fonların ücret ödemeden birincil Binance Cüzdan’a taşınabileceği özel olarak adlandırılmış Margin Cüzdanını da çıkardı. Kullanıcıların teminat seçimi, kaldıraçlı işlem yapılabilecek varlıklar ve kripto varlık çiftlerinin tam ayrıntıları açıklandı. Buna göre; Bitcoin (BTC), Ether (ETH), XRP, Binance Coin (BNB), Tron (TRX) ve Tether (USDT) için marjin ticareti yapılabilecek.

Bu Şubat ayında, Malta merkezli büyük kripto para borsalarından OKEx, platformuna 100 katına kadar kaldıraçla dört yeni marj alım satım çifti ekledi. Diğer birçok büyük borsada -özellikle aralarında Kraken, GDAX ve BitMEX gibi yüksek hacimli olanlarda- hâlihazırda marjlı işlemler yapılabiliyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin