Binance Malta
Binance Malta ile ilgili yeni bir projeye daha imza atıyor

Binance Malta ile ilgili yeni bir projeye daha imza atıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Malta, kripto para borsası devi Binance ile kripto alanında ilerlemeye devam ediyor. Binance Malta Menkul Kıymetler Borsası’nı (MSE) yenilikçi bir Blockchain ve kripto ile ilgili projede destekleyeceği haberini teyit etti.

Aynı zamanda MSE de dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’ın yeni başlatılacak olan programı finans teknolojileri ve kripto girişimcileri konusunda destekleyeceğini duyurdu.

Program MSE’nin resmi twitter hesabında da açıklandı

MSE’nin resmi twitter hesabında yayınlanan twite göre, MSE, finans teknolojisi alanında faaliyet gösteren 12 firma ile anlaşmaya vardı. Ve bu firmaların yeni kurulan program ile ilgili sunacakları imkânları değerlendirecekler.

MSX FinTech Accelerator adı verilen program kapsamında, finans teknolojisi kuruluşlarına ve girişimcilerine daha rekabetçi olmaları konusunda hem destek hem de danışmanlık hizmeti verilecek. Program kapsamında, kurum içi muhasebe ve bordro, ofis ve konferans salonları, eğitim merkezi ve iletişim hizmetleri gibi tesisler ile destek sağlanacak. Ayrıca Thomson Reuters’ın da programa mentor olarak katılacağı bildirildi.

Hızlandırıcı program hakkında yorum yapan MSE Başkanı Joseph Portelli, programın, borsaların hem yerel hem de yabancı kuruluşların ürünlerini “hazır bir çözüme kolay erişim” sunarak pazara daha hızlı sunmalarını sağlayacağını söyledi.

Program ile ilgili açıklama yapan Binance sözcüsü ise şu ifadeleri kullandı:

Operasyonlarımızı doğrudan Malta’ya taşıdık. Çünkü kripto ve Blockchain endüstrisini desteklemek ve geliştirmek konusunda oldukça ilerici ve olumlu yaklaşımlara sahipler. Malta, bizi ve diğer şirketleri ülkeye çekme konusunda güvenli ve yasal bir ortam yaratıyor. Bu politikaları ise endüstrinin itibarını arttırıyor. Malta Menkul Kıymetler Borsası bu değerleri yansıtarak, altyapının girişimciler ve yeni başlayanlar için ne denli önemli olduğunu bilinciyle hareket ediyor. Bundan dolayı son derece rekabetçi bir sektör zemini hazırlayarak, endüstriden en üst düzeyde verim almayı amaçlıyor.

Binance, dünyadaki en büyük dijital para birimi borsalarından biridir. Son 24 saatlik işlem hacmine baktığımızda yaklaşık 1,2 milyar dolarlık hacme sahip olduğu görülüyor. Şu anda, CoinMarketCap’e göre borsanın tokeni olan Binance Coin, piyasa değeri 1,9 milyar dolar ve yaklaşık 16,50 dolar seviyesinde işlem görüyor. Binance ayrıca, yılsonuna kadar kripto-fiat ticaretine izin verecek yeni bir Malta merkezli kripto para ticaret platformunun lansmanı üzerinde de yoğun şekilde çalışıyor. Ayrıca, bunun nasıl çalışacağı konusunda fazla bir ayrıntı vermemelerine rağmen, adada bir banka hesabı açtığını doğruladılar.

Binance Malta odaklı yatırımları bununla da sınırlı değil

Binance’ın Malta odaklı yatırımları bunlarla da sınırlı değil. Bu ayın başlarında yine Malta tabanlı Blockchain ile desteklenen e spor oylama platformu ChiliZ ile detayları açıklanmayan bir yatırıma imza attı. Binance ve ChiliZ’in dediklerine göre geleneksel spor takımları taraftarlarına yönelik token ekosistemi ile spor endüstrisini destekleme konusunda güçlerini birleştirecekler.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin