binance launchpad elrond IEO
Binance Launchpad IEO’larına katılım nasıl oluyor?

Binance Launchpad IEO’larına katılım nasıl oluyor? Son IEO Elrond (ERD) süreci hakkında bilgiler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bildiğiniz gibi Binance Launchpad açıldığından beri düzenli aralıklar ile IEO’lara aracılık ediyor. Peki, Binance Launchpad IEO’larına nasıl katılabilirsiniz? Kripto Twitter’ın tanınmış isimlerinden obi wan bu konuyu detaylıca açıklamış. Bizde daha çok kişiye ulaşması amacıyla konunun üzerinden bir kez daha geçmek istedik. Ayrıca içeriğimizde Binance Launchpad’den piyasa çıkma hazırlıkları süren son IEO Elrond hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

Binance Launchpad IEO’larına katılım nasıl gerçekleşiyor?

Binance ilk IEO’larını piyasaya sürmeye başladığında ilk gelen ilk alır yöntemini kullanıyordu. Fakat bu aktivitelerde görüldü ki çıkarılan tokenler saniyeler içinde satıldı ve IEO’ya katılmak isteyen birçok kişinin eli boş kaldı. Bu yöntemde daha hızlı internet bağlantısı ve daha iyi işletim sistemlerine sahip olanlar çok daha avantajlıydılar. Bu durumun farkına varan Binance yetkilileri adaletsizliği ortadan kaldırmak için yöntem değişikliğine giderek çekiliş metoduna geçtiler. Buna göre katılımın başarıyla tamamlanması için şu aşamalardan geçmek gerekiyor:

  • İlk yapılması gereken hesabım bölümünde KYC’yi tamamlamak. Yani sizden talep edilen kişisel bilgileri Binance’a göndermeniz gerekiyor. Böylece 2. Seviye bir hesap sahibi oluyorsunuz.
  • Ardından katılmak istediğiniz IEO için belirtilen tarihlerde ve yine belirtilen tutarda Binance Coin’i (BNB) hesabınızda bulundurmanız gerekiyor.
  • Binance her gün rastgele bir saatte hesaplardaki BNB miktarlarını kişi özelinde kayıt altında alıyor ki böylece çekiliş bileti adetlerini belirliyor. Bu durum ayrıca BNB coin satışlarının azalmasında etkili bir yöntem.
  • Son olarak Binance IEO katılımcılarının belirli sürede tuttukları BNB sayısına göre alabilecekleri biletleri hesaplıyor. Bu biletlere göre ise çekiliş yaparak kazananları belirliyor. Kazanıp kazanmadığınızı öğrenmek için Binance Launchpad’in ilgili IEO sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Çekiliş bileti alabilmek için ne kadar BNB tutmalısınız?

Bilete hak kazanmak için tuttuğunuz BNB adedi kadar portföyde tutulan sürede önemli. Her IEO’da ayrı bir BNB tutma süresi belirleniyor ve dağıtılacak biletler, bu tarihler arasında tutulan BNB’lerin günlük ortalaması alınarak hesaplanıyor. Son IEO olan Elrond’da süre 9 gün olarak belirlendi.  Bu örneklendirerek devam edebiliriz.

En az bir bilet kazanmak için belirlenen süre ortalamasında en az 50 BNB tutmanız gerekiyor. Aşağıdaki tabloda kaç BNB’ye göre kaç adet bilet kazanacağınızı görebilirsiniz. Bu arada en fazla 5 bilet kazanılabileceğini belirtmek isteriz.

Hesabınızda tuttuğunuz BNB ortalamasını nasıl hesaplayabilirsiniz?

Binance, gün içerisinde rastgele kaydını aldığı BNB’leri verilen süre sonunda ortalamasını alıyor ve biletleri dağıtıyor. Buna göre örneğin hesabınıza 50 BNB attınız, 9 gün sonunda normal olarak 1 bilet alma hakkını elde edersiniz. Ancak 9. günde IEO çekilişine katılmaya karar verdiniz diyelim ve hesabınıza 450 BNB attınız. 9 günün ortalaması yine 50 BNB olacağından bir bilet alma hakkını elde edersiniz. Farklı rakamlardan oluşan bir örneği de aşağıdaki tabloda inceleyebilirsiniz.

Almaya hak kazandığınız biletleri ve BNB tutma detaylarını Launchpad sayfasından ilgili IEO sayfasına ulaşarak görebilirsiniz. BNB tutma süreci bittikten sonra ise yine aynı sayfada “Claim Ticket” butonuna basıp biletlerinizi alabilirsiniz. Çekiliş sonrası biletiniz/biletleriniz kazananlar arasındaysa Binance, her kazanan bilet için IEO token değeri olan 300 dolarlık BNB coini hesabınızdan alıp yerine aynı değerde IEO tokeni aktaracak. Coin listelendiği zaman ise direkt işlem yapabileceksiniz.

Elrond IEO süreci nasıl işleyecek?

Birazda son IEO projesi Elrond’un süreci hakkında bilgi verelim. Bu gece 00.00 UTC’de (TSİ 03.00) başlayan BNB tutma süresi, 1 Temmuz saat 03.00’e (TSİ) kadar sürecek. Ardından aynı gün Türkiye saatine göre 09.00’dan itibaren 24 saat boyunca hak ettiğiniz biletlerinizi talep edebilirsiniz. Bilet toplama süresi biter bitmez 2 Temmuz sabahı 2 saatlik süre içerisinde çekiliş gerçekleşip kazanan biletler açıklanacak. Sürecin tamamlanmasını takip eden birkaç gün içerisinde de borsa listelemesinin gerçekleşmesi beklenmekte.

Elrond coini (ERD)hakkında daha detaylı bilgi isterseniz kaynak olarak kullandığımız obi wan’ın Medium içeriğini inceleyebilirsiniz.

kaynak: obi wan – medium

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin