traderler
Traderler neden hacmi kripto fiyatı için önemli bir indikatör olarak görüyor?

Binance kripto para hacimlerinde Malta Adasını üst sıraya taşıdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Morgan Stanley, kripto para borsalarının sayılarını ve işlem hacimlerini bölgeye göre karşılaştıran bir araştırma yayınladı. Morgan Stanley analisti, ülkelere göre kategorize edilen kripto para birimi borsalarının yerlerini ve ticaret hacimlerini net bir şekilde haritalandırdı. Sheena Shah tarafından yönetilen ekip tarafından gerçekleştirilen araştırmada Malta birinci sırada yer alırken, listede toplamda en büyük 24 kripto para borsası yer alıyor.

Araştırma sonuçlarına göre, en çok işlem hacmi olan bölge Malta oldu

Bu bir tutarsızlık olarak görülebilir. Çünkü adada faaliyet gösteren sadece dünyadaki en büyük kripto para borsalarından ikisi olan Binance ve OKEx bulunuyor. Bu kripto borsaları, kısa bir süre önce, adadaki hükümetin kendilerine bu tür işletmeler için cazip bir yer olarak sunma çabasından dolayı orada hareket edeceklerini açıklamışlardı. Diğer şirketlerin de bu iki borsayı takip etmeleri muhtemel gözüküyor.

malta

Shah şunları söyledi:

Binance denilen en büyük borsa, orada merkezi kurmaya yönelik niyetlerini açıkladı. Bu yüzden bu şirketi çıkarırsak, Malta listenin çok gerisinde kalır.

En büyük borsaların baskın pazar payının bir başka örneği de Belize – hacim olarak ikinci, borsada ise 26. Sırada bulunuyor. Bu, OKEx’in Belize’de resmi olarak kayıtlı resmi olmasıyla açıklanabilir.

Bu ülkeler, bu işletmeleri çekmek için çaba harcıyorlar çünkü bu şirketler, ekonomiye katkı sağlıyor. Shah’ın dediği gibi: “Blockchain ve kripto para endüstrisi hızla büyüyor ve girişimlerin oluşumu, araştırma, geliştirme ve finansal işlemler aracılığıyla belirli bir ülke için ekonomik faydalar sağlayabilir.”

En çok kripto para borsasına sahip ülkeler ABD, İngiltere ve Hong Kong

Raporda, kripto para borsalarının, onların meşruiyetine izin veren ama aynı zamanda çok da zor olmayan -dünyanın çoğunda eksik olan- bir düzenlemeye sahip olmasından dolayı çekildiği sonucuna varılmıştır.

Shah’ın araştırma ile ilgili açıklamaları şöyle devam etti:

Tanımlı ama aynı zamanda cazip düzenlemeler, bir borsanın bir ülkeyi diğerine tercih etme kararında oldukça etkilidir. Dijital tokenler, müşteri varlıkları, AML politikaları, vergiler, vb. ile ilgili şirketlerin takip etmesi gereken bir dizi yasalar bulunur. Düzenlemenin kesinliği şirketleri cezp etmenin bir parçasıdır. Böylece, ne ile karşılaşacaklarını bilen şirketler, gelecek planlamalarını daha iyi yapabilirler. Düşük vergiler olması da diğer bir avantajdır.

Morgan Stanley, kripto para araştırma geçmişi olan bir Amerikan yatırım bankasıdır. Temmuz 2017’de, Bitcoin‘in spekülatif bir kumar olduğu sonucuna varmıştı. (fiilen hiç ticari kabulü olmaması ile Bitcoin’in hızlı değer kazanması arasındaki fark dikkat çekicidir).  Aralık ayında kripto para tarafından alınan milyarlarca dolar yatırımın araştırıldığı “Bitcoin Decoded” i çıkarmıştı. Kuruluş, bundan kısa bir süre sonra ise Bitcoin geleceğini irdelemeye başladı.

financemagnates

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin