Ethereum işlem hacminin yüzde 14’ü Binance Smart Chain’e geçti
Ethereum işlem hacminin yüzde 14’ü Binance Smart Chain’e geçti

Binance, kara para aklamayı önleme için önemli bir adım atıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsaları arasında bulunan Binance, kara para aklamayı önleme (AML) uyumluluğunu geliştirmek için kripto analiz şirketi Coinfirm ile anlaştı.

Binance borsasında FATF uyumluluğu için yeni platform

Coinfirm’in tarafsız blockchain AML Platformu entegrasyonu, 3 Ekim’de yayınlanan bir basın açıklamasına göre, Binance’in Finansal Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından yayınlanan AML kurallarına uygunluğunu açıkça ortaya koyuyor.

FATF tarafından oluşturulan yeni önlemler, kripto para operatörlerinin kripto fonu gönderenlerin ve alıcıların arkasındaki kimliği oluşturmasını, yasadışı faaliyetlerde bulunmamalarını sağlamak için azami özen göstermelerini ve diğerleri arasında risk bazlı programlar geliştirmelerini gerektiriyor.

Binance, ticaret platformunda sunulan 1.200’den fazla dijital para birimi, token ve çeşitli blok zincirle ilgili olarak AML riskini değerlendirmek ve analiz etmek için Coinfirm’in ürünlerini kullanacak.

FATF kripto endüstrisini salladı

Daha önce bildirildiği gibi, kripto piyasası veri kaynağı CoinGecko, Borsa Güven Puanı algoritmasını geliştirmek ve kullanıcılara dolandırıcılık ve hack saldırılarını bildirmek için bir yol sağlamak amacıyla Coinfirm ağına katılmıştı.

Ayrıca, XRP’nin arkasındaki San Francisco merkezli teknoloji kuruluşu Ripple, Coinfirm ile bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma kapsamında firma, XRP’nin AML hükümlerine uygunluğunu araştıracak.

Amerikalı kripto borsası Coinbase’in baş uyum görevlisi Jeff Horowitz, FATF’in kripto para alım satım borsaları üzerindeki kontrolünü güçlendirilme niyeti hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

FATF’in bunu neden yapmak istediğini anlıyorum. Ancak bu sektöre banka düzenlemeleri uygulamak daha fazla insanı yüz yüze işlem yapmaya zorlayabilir, bu da yasaların uygulanması için daha az şeffaflığa neden olur.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin