bir syscoin 96 bitcoin
Binance hacklendi mi? Bir Syscoin 96 Bitcoin'e satıldı! Olayın arkasında ne var?

Binance hacklendi mi? Bir Syscoin 96 Bitcoin’e satıldı! Olayın arkasında ne var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para borsası Binance, platformunda tek bir Syscoin 96 Bitcoin karşılığında satın alınması işleminden sonra bu sabah erken saatlerde tüm işlemlerini durdurdu.

Syscoin Blockchain’i saldırıya uğradı

Hem Syscoin hem de Binance resmi twitter hesaplarından Binance platformunun Syscoin Blockchain’i üzerinden bir saldırıya maruz kalmasından dolayı tüm işlemleri durdurduğunu doğruladı.

Bir önlem olarak, atipik Blockchain aktivitesi ile eşleştirilen tuhaf alım satım davranışlarını gözlemledikten sonra takasların bugün SYS yatırma/çekme işlemlerinin durdurulmasını talep ettik. Araştırılması yapılan #Syscoin Blockchain güvenlidir. İşlemlerin yeniden açılması için kripto borsalara bildirimde bulunduk. Detaylar hakkında yarın bilgilendirme yapılacaktır.

Raporlar, coinin toplam potansiyel arzının 888 milyonda olmasına rağmen bir milyar Syscoins’in tek bir kaynaktan çıkarıldığını gösteriyor. Şirket, henüz tam olarak ne olduğunu bulamadı. Ancak Blockchain’de bir uzlaşma meydana geldiğini doğruladı. Syscoin ayrıca, tüm borsalara, sorun çözülünceye kadar tokenlerinin alım satımını durdurmasını talep etti.

Bir Bitcoin geliştiricisi olan Jameson Lopp, hackerların Blockchain’in protokolünde bir zayıflıktan faydalanabileceğini düşünüyor:

Bir kripto para için parasal tedarik kurallarının kırılması yüzde 51’lik bir saldırı ile gerçekleştirilemez; Bu, protokol seviyesinde bir kusurun bulunduğunu ve kullanıldığını gösterir. Bu olay, muhtemelen 2010’da Bitcoin’de 184 milyar BTC’ye ulaşılmasına olanak veren tampon taşması güvenlik açığı ile benzerlik gösteriyor.

Bir Syscoin 96 Bitcoin ’e satılmasının ardından Binance işlemleri durdurdu

Syscoin üzerinde siber saldırının Binance platformu üzerinden yapılması, dünyanın en büyük kripto para borsasının tüm alım satım işlemlerini askıya almasına neden oldu.bir Syscoin’in şu an değeri, 0,29 dolar iken, borsada 1 Syscoin’in 96 BTC’ye (yaklaşık 6,23 milyon dolar) satıldığı görüldü. Satış, Syscoin’in muazzam bir şekilde pompalanmasına yol açtı. Ve bu durum tüm piyasada şok etkisine yol açarken, işlemler askıya alınana kadar coinmarketcap.com’a göre Syscoin’de yüzde 85’lik bir artış görüldü.

Binance tüm bu yaşanan olayların ardından resmi Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı

Twitte bulunan farklı bir link ise şu şekilde uyarıda bulunuyor:

Binance, önceden var olan tüm API anahtarlarını kaldırdı ve şimdi API anahtarı oluşturmayı yeniden etkinleştirdi. API kullanıcıları artık kendi API anahtarlarını kendi kullanıcı hesap merkezinden yeniden oluşturabilir. Ticaretin yeniden açılmasıyla ilgili bir başka açıklama, bakım tamamlandıktan sonra yapılacak.

Anlık olarak, ne Binance ne de Syscoin, Syscoin’in Blockchain’ine yapılan saldırıyı Binance borsasındaki paranın şüpheli satışıyla ilişkilendirmiyor.

Bu daha önce bir benzeri görülmemiş satışın Syscoin’in Blockchain’ine yapılan saldırıya bağlı olduğu ortaya çıkarsa, gelecek dönemlerde altcoinlerin ve cüzdanların güvenlik açıklarından yararlanmayı amaçlayan birçok siber saldırı olayını görebiliriz.

coindoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin