Binance Ethereum tokenleri için anonim bir mobil cüzdan aldı
Binance Ethereum tokenleri için anonim bir mobil cüzdan aldı

Binance Güney Kore pazarına giriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyadaki en büyük kripto borsalarından biri olan Binance, Güney Kore pazarına girmek üzere. Haber, Binance CEO’su Changpeng Zhao tarafından geçen hafta sonu Seul’deki bir etkinlikte duyuruldu. Bu adım, Güney Kore hükümetinin kripto para birimlerini barındırma kararından hemen sonra geldi.

Doğru bir zaman mı?

Bildirildiğine göre Binance, başta yerel pazarlama direktörü Jeon Ah-rim ve Binance Lab yöneticisi Choi Hyung-won olmak üzere kilit rollere iki Koreli atadı. Rapora göre borsa, Güney Koreliler arasında özellikle popüler olmasa da, Ağustos 2017’de Korece dil desteğini eklendi.

Binance genişliyor

Coinmarketcap.com’a göre, Binance günlük hacimlerde 1,4 milyar dolar para işliyor.

Şirket Pekin’de kuruldu fakat Çin hükümetinin Eylül 2017’de ülkedeki yasadışı kripto para borsalarını yasaklamasından sonra Hong Kong’a taşındı. Binance, daha sonra Tokyo, Malta ve Jersey’de bürolar açtı ve kısa süre önce Crypto adlı bir Uganda Blockchain hizmeti ile yoksullaşan ama gelişmekte olan ülkenin ekonomik gelişimine yardım etmek amacıyla bir ortaklık imzaladı.

Mart ayında Binance, 7,9 milyon aktif kayıtlı kullanıcıya sahip olduğunu ve bunun, Hong Kong nüfusundan bile daha fazla olduğu için dikkate değer olduğunu bildirdi.

Temmuz 2018’de Chanpeng, şirketin bu yıl net karını 1 milyar doların üzerinde beklediğini ve şirketin 10 milyon kayıtlı kullanıcıyı geçtiğini söyledi.

Neden Güney Kore?

Güney Kore, dünyanın en büyük kripto para piyasalarından biri ve milyonlarca Güney Koreli, düzenli olarak cep telefonlarında kripto para birimi uygulamalarını ve günlük olarak milyonlarca dolarlık döviz borsalarını kullanıyor. Bu, ülke yetkililerinin geçen sene kripto para birimleri üzerinde yoğun bir şekilde kısıtlama uygulamalarına rağmen gerçekleşti.

Son zamanlarda bu baskı eğilimi değişiyor, yeni yasalar kripto para birimi endüstrisinin farklı yönlerini kapsayacak şekilde yazılıyor.

Binance’i Güney Kore’ye çeken kararın ardında, hükümetin aldığı bu değişim tutumunun olduğu rahatlıkla söylenebilir.

financemagnates

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin