Bu ay yüzde 230 artan DeFi tokeni Binance’te listelendi!
Bu ay yüzde 230 artan DeFi tokeni Binance’te listelendi!

CZ: “Binance Cryptopia’dan çalınan bazı tokenleri dondurdu”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun 16 Ocak’ta attığı bir twite göre Yeni Zelanda borsası Cryptopia’yı hacklediği iddia edilen kuruluş tarafından cüzdanına gönderilen tokenleri dondurdu.

Kaynaklara göre, şu anda polis siber saldırı soruşturması sırasında kapatılan Cryptopia, kripto para cinsinden en az 3,6 milyon dolar kaybetti.

Elde edilen toplam miktar teyit edilmemiş olsa da, sosyal medya kullanıcıları, Cryptopia hırsızlığı ile ilgili olduğu bilinen adreslerden şüpheli işlemler konusunda Binance kripto para borsasını uyardılar.

Binance Cryptopia siber saldırısından geldiği düşünülen bazı tokenler karantinaya aldı

Zhao daha sonra, Binance personellerinin birkaç partiye bölündüğü anlaşılan tokenleri karantinaya aldıklarını söyledi: bunlar yazım esnasındaki değeri 7.830 dolar olan 31.320 Metal (MTL) ve 6.867 dolar değerindeki 49.766 KyberNetwork (KNC) tokeni olarak dile getirildi. CZ, ayrıca Twitter’da bazı fonları dondurmayı başardık şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Hacker’lerin neden Binance’ye göndermeye devam ettiğini anlamıyorum. Sosyal medya bunu bildirmek için oldukça hızlı olacak ve bu fonları donduracağız. Bu onlar için yüksek riskli bir hareket.

Saldırı öncesi büyük miktarda token değişimleri görülmesi farklı şüpheler doğuruyor

Bu arada Cryptopia temsilcileri, 15 Ocak’ta yaptığı açıklamada, şirketin polis soruşturmasının niteliği nedeniyle siber saldırıya yol açan olaylar hakkında yorum yapamayacağını söyledi.

Ayrıca siber saldırının ilk bildirildiği sırada, hack olayından hemen önceki günlerde büyük miktarda token değişimi yapılması, olayla ilgili farklı şüphelerin doğmasına yol açıyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin