featured

Binance coin, yılın en düşük seviyesine geriledi! BNB fiyatı düşmeye devam edecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Binance Coin’in (BNB) yılın en düşük seviyesine düşmesiyle birlikte, kripto piyasasında çöküşün etkisi hâlâ yankılanıyor. Bitcoin’in 17 Ağustos’taki ani çöküşünden önce BNB, Binance’in çeşitli yargı alanlarındaki yasal mücadelelerine rağmen 240 dolar aralığının üzerinde işlem görüyordu. Ancak mevcut piyasa koşulları varlığın değerini 19 Ağustos’ta 215 dolar ile yılın en düşük seviyesine indirdi.

BNB fiyatı neden düşüyor?

BeInCrypto, BNB’nin temmuz ayındaki fiyat hareketinde, nihai çöküşünden önce bir düşüş eğilimi tespit etti. Farklı bir raporda ayrıca borsa tokeninin fonlama oranlarının negatif bölgeye düştüğü belirtildi.

Geçtiğimiz yıl boyunca BNB, Binance’in karşı karşıya olduğu sorunlara atfedilen önemli rüzgarlarla karşı karşıya kaldı. Haziran ayında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto firmasına karşı açtığı davada varlığı, Binance USD (BUSD) stablecoin ile birlikte bir menkul kıymet olarak sınıflandırdı.

Binance bu etiketi şiddetle reddederken yatırımcılar düzenleyici netlikten yoksun varlıklardan kaçınma eğiliminde olduğu için BNB’ye olan talep büyük ölçüde zarar gördü. BNB fiyatlarındaki düşüş, 1. katman akıllı kontrat blok zinciri olan Binance Smart Chain üzerindeki zincir içi aktivitenin azalmasıyla da ilişkilendirilebilir.

DeFillama verilerine göre haftalık borsa hacmi 24,70 milyar dolardan 2,34 milyar dolara düşerek DeFi faaliyetleri büyük ölçüde azaldı. Ayrıca DeFillama’ya göre ağdaki varlıkların toplam değeri yüzde 87 azalarak 2,84 milyar dolara düştü.

BNB

Bu durum BSC’deki ağ faaliyetlerinin azalmasının, platformun yerel varlığı olan BNB’ye yönelik talebin de azalmasına yol açtığını gösteriyor.

CZ, BNB fiyatını piyasanın belirlediğini söyledi!

CEO Changpeng ‘CZ’ Zhao 19 Temmuz’da attığı bir tweette BNB’nin fiyatını piyasa güçlerinin belirlediğini söyledi. CZ, BNB’nin fiyatının 212 doların altına düşmesini ağır bir şekilde savunduğunu iddia eden piyasa gözlemcilerine yanıt verdi. Ancak CZ, “BNB’nin fiyatının piyasa tarafından belirlendiğine” işaret ederek gerekçeyi sorguladı.

Binance

Bu arada BNB’nin fiyatını desteklemekle ilk kez suçlanmıyor. Haziran ayında CZ, borsasının borsa tokenini korumak için Bitcoin sattığı iddialarını reddetmişti. BNB fiyatları gün içinde yüzde 0,18 oranında hafif bir artış kaydederek bu satırların yazıldığı sırada 216,40 dolardan işlem görüyordu.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin