Binance Coin fiyat analizi: BNB için izlenecek kritik seviyeler
Binance Coin fiyat analizi: BNB için izlenecek kritik seviyeler

Binance coin analizi: BNB önemli bir kırılımın eşiğinde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük kripto para borsasının yükselen değerini yansıtan son ayların sıra dışı altcoini Binance coin hızlı yükselişini devam ettiriyor. BNB coin’in önündeki direnç noktaları neler? Olası bir düzeltme hareketinin hangi seviyelere kadar gerçekleşebileceği sorularını teknik olarak cevaplamaya çalışacağız.

Binance coin fiyat hareketleri

BNB/USD grafiğine geniş bir ölçekte baktığımızda 2018 Aralık ortasından itibaren başlayan bir yükseliş trendi ilk gözümüze çarpan ayrıntı oluyor. Düzeltme hareketleri ile şu an ki 16 dolar bandına ulaşmış olan BNB’nin geri çekilmeleri daha yüksek diplerle ve daha kısa zamanlı olarak gerçekleşmiş gözüküyor. Bu durumda daha dik bir yükseliş trendinin oluşmasına neden oluyor.

Diğer önemli bir durum ise günlük grafikte 100 günlük hareketli ortalamanın 200 günlük hareketli ortalamayı kırmaya oldukça yaklaşması. böyle bir kırılım gerçekleşirse, BNB’nin değer artışı daha da hızlanabilir. Zira 2018’in son günlerinde başlayan yükseliş trendi, 4 saatlik BNB/USD grafiğinde 100 mumluk hareketli ortalamanın 200 mumluk hareketli ortalamayı kırması ile başlamıştı.

Binance coin orta vadeli fiyat analizi

BNB/USD günlük grafiğinde yükseliş trendi boyunca düzeltme harekelerini yakından incelediğimizde, trend için dip ve zirve seviyeleri referans alınarak hesaplanan fibonacci düzeltmelerine göre Fib düzeltme seviyelerini grafikteki gibi tespit ettik.

Yapılan hesaplamalara göre, teknik olarak BNB coinin dolar karşısındaki düzeltme hareketleri en fazla Fib 0,786 değerine kadar devam ediyor. Ayrıca geri çekilmelerin bu önemli seviyelerde sonlanması, teknik olarak sağlıklı bir trendin oluştuğunun bir işareti.

Buna göre,  son görülen geri çekilme ile oluşan dip (13,34 dolar) ve bugünün zirvesi (16,53 dolar) arasında Fibonacci düzeltme seviyelerine göre olası bir geri çekilme için seviyeler sırasıyla; fib 0,382- 15,31, fib 0,618 – 14,55 ve son destek noktası fib 0,786 – 14,00 olarak belirleniyor.  Bu görünüme göre olası bir düzeltme hareketi, 14 dolar seviyesinin altında bir günlük kapanış görürse, mevcut yükseliş trendinin sonlanacağı görebiliriz.

Fakat şu an itibarıyla yükseliş eğilimi devam ederken kısa vadeli fiyat hareketlerin baktığımızda bir düzeltmenin başladığını söyleyemiyoruz. Düzeltme hareketinin başladığını teyit etmek için ise yine Fibonacci düzeltme seviyelerine başvuruyoruz. Öyle ki Fib 0,144 değerine denk gelen 16,08 dolar fiyatının altında bir günlük kapanış, geri çekilmenin başlaması konusunda tetikleyici olabilir.

Bu seviyenin üzerinde günü kapatabilecek olan BNB/USD paritesi ise yeni hafta ile birlikte yeni zirvelerine doğru hareket edebilir. Grafikte görülen direnç seviyelerinden bahsedecek olursak, Geçen senenin Temmuz ayı zirvesini geri aldığını gördüğümüz BNB coinin, Haziran 2018 zirvesi olan 17,6’a doğru devam edeceğini görebiliriz. 17,6 dolar seviyesi, BNB için ciddi bir direnç noktası olarak duruyor.

BNB Teknik gösterge sinyalleri

BNB/USD günlük grafiğinde teknik göstergeleri kontrol ettiğimizde ise;

4 saatlik görünümde MACD göstergesinin henüz düzeltme sinyali vermediğini görüyoruz. MACD’nin negatif bölgeye geçişi ile geri çekilme hızlanabilir. Stokastik RSI ise trend ile bir uyumsuzluk halinde ve aşağı yönelmiş durumda. Bu fiyat düşüşü için bir işaret olabilir.

Özet

  • Gün kapanışı, 16,08 doların üzerinde olursa, yükseliş devam edebilir ve BNB coin 17,6 dolar direncine doğru hareket edebilir.
  • 16,08 altında bir kapanış geri çekilme hareketini başlatabilir. Bu durumda da 14 dolar seviyesi yükselişin devam için en kritik destek noktası olarak çalışabilir.
  • Teknik göstergelerin özetinde ise yükselişin devamından önce bir düzeltme geleceği şeklinde bir izlenim oluşmakta.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin