binance chainlink
Binance, Chainlink ile yeni nesil DeFi uygulamaları için iş birliği yapacak

Binance, Chainlink ile yeni nesil DeFi uygulamaları için iş birliği yapacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para borsası Binance, Chainlink ile yeni bir iş birliği yaptığını açıkladı. Ortaklık, Binance’ın kripto verilerini diğer blok zincir platformlarına bağlanmasını kapsıyor. Hareket, Merkezsiz Finansmanın (DeFi) gelişimini desteklemek için önemli bir çaba olarak görülüyor.

Binance DeFi’ye güveniyor

DeFi, şu anda yeni bir kavram olmasına rağmen önemli bir trend. DeFi protokolleri, geleneksel finanstan ilham alan finansal uygulamaları barındırabilecek merkezi olmayan altyapıları inşa etmek için blockchain tabanlı akıllı sözleşmelere dayanıyor. Lending (Borç verme), türev alım satım işlemleri veya merkezi olmayan takaslar, birere DeFi örneğini oluşturuyor. Dağıtık muhasebe teknolojisi (DLT) sayesinde, piyasaları kontrol etmek ve korumak için herhangi bir merkezi kuruma ihtiyaç duymazlar.

Binance, DeFi sektörüne inanan şirketlerin başında geliyor. Malta merkezli şirket yakın zamanda ana platformundan ayrı olarak çalışan Binance DEX adında merkezsiz bir borsa başlattı.

Changpeng Zhao (CZ) liderliğindeki şirket, akıllı sözleşmelerin kusursuz olmasına rağmen, güvendikleri verilere odaklanmanın zorunlu olduğunu savunuyor. Akıllı bir sözleşmeyi tetikleyen veriler güvenilir değilse, o zaman kodu ne kadar iyi olursa olsun sözleşme başarısız olur. Bu nedenle, DeFi geliştiricilerinin güvenilir verilere güvenli kanallar üzerinden erişmeleri gerekiyor ve bu nokta, Chainlink’in yardımcı olabileceği bir yer.

Binance CEO’su CZ’nin yorumu şu şekildeydi:

Ekosistemin önemli bir parçası olan Merkezi Olmayan Finansman’ın gelişimini destekliyoruz. Binance, her yere para özgürlüğü getirmek için Chainlink dâhil birçok blok zincir projesiyle birlikte çalışıyor ve Binance verileri ve Chainlink ağı sayesinde DeFi’nin büyümesini hızlandırabiliriz.

Borsa, platformunu blok zincirlere Chainlink yardımı ile bağlamanın yollarını araştırdığını söyledi. Binance, diğer DeFi projeleri tarafından kullanılabilecek üst düzey veriler sunmakta.

Binance verilerini potansiyel gördüğü DeFi Dapps’lar ile paylaşacak

Binance, şu anda 637 kripto para çiftini kapsayan bir uygulama programlama arayüzü (API) sağlıyor. Borsanın, tüm zaman dilimlerinde 100’den fazla ülkeden milyonlarca kullanıcıya sahip olduğu göz önüne alındığında, Binance, 7/24 fiyat tespiti için harika bir kaynak. Şirket, şimdi Chainlink’in uzman ağını kullanarak değerli verilerini diğer DeFi Dapps ile paylaşmak istiyor.

Binance:

Bu veri kümelerinin halka açık bloklara sunulması, merkezi ve merkezi olmayan dünyalar arasında birlikte çalışabilirliği sağlarken, DeFi Dapps, oldukça likitide olan merkezi borsalar tarafından üretilen verilerden büyük ölçüde faydalanabilir.

Chainlink’in ileri teknolojisi, DeFi projelerin kullanabileceği Binance verilerinin zincir dışına güvenli bir şekilde erişmesine yardımcı olacak. Bunun için Chainlink, akıllı sözleşmelerin Binance API’den veri entegre etmesine izin verecek harici bir adaptör geliştirdi. Böylece herhangi bir node operatörünün veri sağlayabilmesi için kusursuz bağlantı sağlandı.

Binance verilerini kullanan DeFi uygulamaları, belirli kripto para birimleri veya kripto para sepetlerine bağlı vadeli işlemler, opsiyonlar veya takaslar gibi türev ürünler de dâhil olmak üzere çeşitli yeni ürünler oluşturabilir. Ayrıca çeşitli veri noktalarında ticareti otomatikleştirebilirler.

Binance:

Chainlink uzmanlarının herhangi bir eylem türünü tetiklemek için herhangi bir veri noktasını kullanabilme yeteneği gerçekten sınırsız.

bitcoinist

Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin