binance dex
Binance Chain ve Binance DEX testnet yayına başladı

Binance Chain ve Binance DEX testneti artık yayında!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünya çapındaki en büyük kripto borsası olan Binance, beklendiği gibi merkezi olmayan borsasının (Binance DEX) test ağını başlattı. Kripto para borsasının CEO’su Changpeng Zhao’ya (CZ) göre DEX, güvenlik, hız ve kullanıcı dostu olma öncelikleriyle hizmet verecek.

Binance DEX ile piyasaya gelecek olan yeni özellikler ise şu anda küresel pazarda faaliyet gösteren mevcut merkezsiz borsaların çoğunda bulunmuyor. Changpeng Zhao’nun bu özellikler ile ilgili görüşleri ise şu şekilde:

Binance DEX’teki kullanıcı arayüzü, Binance.com’un ara yüzüne benziyor. Hızlı, güvenli ve kullanıcı dostu. Binance Chain topluluğunun büyümesine, daha fazla benimsenmesine ve erişilebilirliği sağlamaya yardımcı olması yönünde bir öngörümüz bulunuyor.

Borsaya göre, Binance Chain tarafından desteklenen yeni platform zaten kullanıcılara açık. Binance Chain, bilindiği gibi yeni bir Blockchain ve eşler arası (p2p) dağıtılmış bir sistemi içeriyor. Kullanıcılar artık cüzdan oluşturabilir ve tokenlerini Binance DEX test ağında değiştirmeye başlayabilirler. Zhao, yeni platformun, kullanıcıların özel anahtarlarının kontrolünü yeniden kazanmalarını sağlayacağını açıkladı ve şöyle devam etti:

Bu aşamada, mümkün olan en hızlı ve en iyi DEX’i geliştirmek istiyoruz.  Bazı fonksiyonlar üzerinde hala çalışmalarımız devam ediyor ve yatırımcılardan çabuk bir şekilde yinelemek ve geliştirmek için testnet hakkında geri bildirimde bulunmalarını istiyoruz.

Binance DEX, ilk başarılı merkezsiz borsa olabilir

DEX odaklı birçok proje geçtiğimiz 12 ay boyunca piyasaya çıktı. DEX’lerin Ethereum Blockchain ağı üzerinde ortaya çıkması bu projelerin çoğuna ilham verdi. Bu icatların çoğu, kripto topluluğu yatırımcılarının yoğun taleplerine rağmen kullanıcıya hitap etme konusunda bazı engellerle karşılaştı.

DEX’lerin pek çoğu, merkezsiz yapıları gereği merkezi borsalarla aynı performansı gösteremiyor. Bununla birlikte mevcut kullanıcıların merkezi borsalardan merkezsiz borsalara geçmeleri için bir teşvike ihtiyaçları olduğu açık. Binance DEX bu konuda sahip olduğu hızıyla merkezi borsalarla her yönüyle eşleşen önemli bir teşvike sahip gibi gözüküyor.

DEX, gözetim içermeyen cüzdan kullanımıyla kullanıcıların fonların tam kontrolüne sahip olmalarını sağlayacak. Ayrıca uzun vadede birçok kripto varlığının likiditesi de hizmete girecek. Binance Chain, bir saniyelik blok süreleriyle yüksek işlem kapasitesine sahip DEX’ler için özel olarak üretilen bir Blockchain. Zhao tarafından açıklandığı gibi:

Temel Binance Chain teknolojisi ile Binance DEX, Binance.com’un bugünkü işlem hacmi ile aynı işlem hacmini gerçekleştirebiliyor. Bu, birçok farklı merkezsiz borsada hız ve güçle karşı karşıya olan sorunları çözüyor.

coinspeaker

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin