1 milyar dolarlık kilitli değere ulaşan üçüncü DeFi projesi belli oldu: Curve
1 milyar dolarlık kilitli değere ulaşan üçüncü DeFi projesi belli oldu: Curve

Binance CEO’su, fütüristik projelerde Blockchain kullanımını öneriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Sadece bilim kurgu filmlerinde görülen ileri teknolojili projeler, blockchain teknolojisi sayesinde çok yakında gerçekleşebilir. En azından, Binance CEO’su Changpeng Zhao‘nun buna inanıyor.

İnsanlık her zaman büyük hayaller kurmayı sever. Örneğin, dünya’yı uzaya bağlayabilecek dev bir asansör oluşturmak gibi fütüristik planlar çoğunlukla asla gerçek olamayacak fanteziler olarak görülür. Bununla birlikte, uzmanlara göre, birçok örnek bugün mevcut teknolojiyle bir olasılık haline gelebilir.

Binance CEO’sunun blockchain için büyük hayali

Ancak hepsi bu kadar değil, Binance CEO’su ve kripto para endüstrisinin en etkili isimlerinden biri olan Changpeng Zhao (CZ), bu tür projelerin mümkün olduğuna ve küresel olarak fonlarının blockchain ile finanse edilmesi gerektiğine inanıyor.

Uzmanlar, güncel bir teknolojiyi kullanarak devasa bir asansörün Dünya’yı uzaya bağlayabildiğini söylüyor.

Bir uzay asansörü, kargo ve insanları Dünya yüzeyinden veya aydan uzaya taşımayı daha kolay, daha ucuz ve daha sürdürülebilir hale getirebilir.

Zhao’nun, Dünya ile uzayı birbirine bağlayabilecek dev bir asansörde gerçek potansiyel görüp görmediği bilinmiyor. Ancak birçok bilim adamı ve uzay teknolojisi meraklısı bunun yapılabileceğine inanıyor gibi görünüyor. Bunun nedeni, bu yılın başlarında, iki yüksek lisans öğrencisi tarafından Eylül ayında yayınlanan bir çalışma. Öğrenciler, Ay’dan Dünya’nın uydu seviyesindeki yörüngesine uzanan bir “uzay asansörü” oluşturma konsepti önerdiler.

Teoriye göre, şu anda mevcut teknoloji bunu gerçekleştirmek için kullanılabilir. Pek çok kişi çalışmalara şüpheyle yaklaşmış olsa da, bir uzay asansörü geliştirme şirketi olan LiftPort Group’un başkanı Michael Laine gibi insanlar, öğrencilerin haklı olduğuna inanıyor.

Bu, ilk cesur blockchain fikri değil

Daha önce de benzer planlar önerilmişti ve Japonya merkezli Obayashi Şirketi, bunun yaklaşık 90 milyar dolara mal olabileceğini tahmin etti. Ayrıca, firma 2050 yılına kadar yapılabileceğini düşünüyor. NASA bile bu tür projeler için hesaplamalar ve ölçümler yaptı. Bununla birlikte, bilindiği kadarıyla Ajans hiçbir zaman böyle bir asansör oluşturmaya karar vermedi.

Öte yandan Obayashi, doğru malzemelerin kritik bir sorun olduğuna inanarak bunu denemeyi planlıyor. Bununla birlikte, bazı uzay asansörleri savunucuları karbon nano tüplerin sorunu çözebileceğini düşünüyor.

beincrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin