binance CEO
Binance CEO’su CZ, Ethereum’u hedef almaya devam ediyor

Binance CEO’SU CZ: “Yüzde 70 düşmesine rağmen Bitcoin hala iyi bir konumda.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük kripto Borsası Binance’in kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao (CZ), 2018’in başından bu yana, özellikle de 2017 boyunca güçlü yükselişine şahit olduğumuz Bitcoin’in yüzde 70 düşüşünden sonra hala olumlu bir konumda olduğunu söyledi.

Binance CEO’SU CZ’ye göre Kripto piyasası her aşamada daha iyi bir görüntü veriyor

2017 yılının ocak ayından Aralık ayına kadar, Bitcoin fiyatı yüzde 2150’den fazla artarak 890 dolardan neredeyse 20.000 dolara kadar yükseldi. 2017 ortasıyla karşılaştırıldığında, Bitcoin hacmi beş kat arttı. Ve bu durum, talepteki bu önemli yükseliş ve kripto paralara olan ilginin artması, kamu pazarındaki yatırımcıların yeni gelişen bu varlık sınıfını oluşturmasını sağladı

CZ, İsviçre’nin Zug kentinde bir kripto para araştırmacısı ve muhabiri olan Bianca Chen ile yaptığı röportajda, kripto para sektörünün bir yıl öncesinden altyapı, fiyat, hacim ve ana akım ilgisi bakımından daha iyi bir konumda olduğunu söyledi.

CZ ayrıca şunları söyledi:

En basit şekilde bakarsanız, BTC fiyatı geçen yıl bu zamanlar 2500 dolardı. Bugün 6800 dolar. BTC işlem hacmi yine geçen sene 780 milyon iken bugün 3,4 milyar. Bu durumu her şeyi açıkça gösteriyor.

Küçük yatırımcı piyasadan çekilirken kurumsal yatırımcı piyasaya giriyor

2017 ortasında, kripto para sektörü hem perakende hem de kurumsal yatırımcılar için uygun bir altyapıya sahip değildi. Temmuz itibarıyla, kripto piyasasında, hedge fonları, akademik kurumlar ve emekli maaşlarının Ethereum Blockchain protokolünün yerel kripto parası olan Bitcoin ve Ether gibi milyonlarca dolar değerinde dijital varlıkları satın alabilecekleri Coinbase Custody adlı bir kurumsal platform bulunuyor.

JPMorgan, Goldman Sachs ve Morgan Stanley gibi büyük bankalar ve finans kurumları, düzenleyici belirsizliğine rağmen, gelecekte dijital varlık alım satım masaları ve borsaları işleterek, geleneksel finans sektöründe müşterilerinin giderek artan taleplerini kripto paralara yöneltme niyetlerini kamuoyuna açıkladılar. Kripto döviz piyasasındaki belirsizlikler ise ABD’nin mali yetkilileri tarafından giderilecek gibi gözüküyor.

Bitcoin’in bir sonraki hedefi neresi?

Son olarak, New York Konferansı’nın Ekonomi Kulübü toplantısında, Goldman Sachs CEO’su Lloyd Blankfein, eğer devlet tarafından işletilen fiat para birimleri finansal sisteme hükmedebiliyorsa, mutabakat paralarının da kamusal baskın ortamlar olarak ortaya çıkabileceğini söyledi.

Dahası, Blankfein, kripto paraların sadece yeni temeller, ilkeler ve felsefelere dayandığı için işe yaramayacağını düşünmenin küstahça bir davranış olacağını vurguladı.

2014 yılında yapılan düzeltmeye benzer şekilde, 2018 yılında Bitcoin fiyatındaki düşüş, perakende yatırımcıların balonundan kaynaklandı. Kripto paraların bankalar, önde gelen ekonomiler ve ABD, Japonya ve Güney Kore gibi hükümetler tarafından ortaya çıkan varlık sınıfı olarak tanınması, büyük ölçekli yatırımcılar ve kurumlar arasında bir sonraki FOMO’ya (kaçırma korkusunu) neden olacaktır.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin