devlet bilgilerini kripto para
devlet bilgilerini kripto para ile satarken yakalandı!

1 milyon bilgisayar hacklendi ve 2 milyon dolar değerinde madencilik yaptırıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hacklenme ve kullanıcıların bilgisi olmadan madencilik yapılması olaylarının çok fazla artış gösterdiği bu günlerde, yeni bir  hacklenme olayı ortaya çıktı. Yerel bir haber kaynağının aktardıklarına göre, Çin‘in Da Lian şehrindeki polis kuvvetleri, yasa dışı kripto para madenciliği yapmak için kötü niyetli bir yazılım geliştiren ve bunu 1 milyon bilgisayar sayesinde, 2 yıl süresince yaklaşık 2 milyon dolar değerinde kripto para madenciliği yapan 20 şüpheliyi tutukladı.

1 milyon bilgisayar = 2 milyon dolar kâr

Hackerlar çeşitli amaçlara hizmet eden tarayıcı eklentileri üretip, bunların içine kötü amaçlı yazılımı ekledikten sonra, ülke içerisinde yaklaşık 5 milyon bilgisayara ulaşacak biçimde reklamlar yayınlamışlar. Sonuç olarak da bu yazılımın 1 milyon bilgisayar tarafından indirilmesini sağlayıp, ciddi rakamlarda kar elde ettiler.

Reklama tıklayıp eklentiyi kuran bir milyon üzerinde kullanıcı farkında olmadan milyonlarca dolar değerinde kripto para birimi madenciliği yaptı.

Toplamda 26 milyon digibyte, decred ve siacoin madenciliği yapılmış. Polis raporuna göre hackerların daha düşük öneme ve piyasa hacmine sahip kripto para madenciliği yapma sebepleri ise, yukarıda sözü geçen kripto para birimlerinin çok daha düşük işlemci gücü gerektirmesi ve kullanıcının bilgisayarı üzerinden madencilik yapıldığını fark etmemesi olduğu söyleniyor.

Ekip çalışması da var

Siber suçlular buna ek olarak yasa dışı madencilik yazılımlarını daha da yayması için 100 kişi ile anlaşıp bir tür dağıtım ağı da kurup, işlere iyice yön verdi.

Bu gelişme daha geçenlerde internet kafelerin sahip olduğu 100.000’in üzerinde bilgisayara, siacoin madenciliği yapması için tasarlanmış zararlı bir yazılım bulaştırıldığı haberinin üzerinden daha bir ay bile geçmeden geldi ve bu da madencilik olaylarına yönelik zararlı yazılımların ne kadar arttığının bir göstergesi.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin