ABD Hazine Bakanı'nın her gün dile getirdiği
ABD Hazine Bakanı'nın her gün dile getirdiği "suç oranı" kripto paralarda gerçekten çok mu fazla?

Binance CEO’su CZ Bitrue saldırısı sonrası dolandırıcılık karşıtı sistemi ilan etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Singapurlu kripto para borsası Bitrue, 9,3 milyon XRP’ye ve 2,5 milyon ADA’nın borsadaki sıcak cüzdandan çalınmasına neden olan siber saldırıdan 24 saat sonra tekrar açıldı. Çalınan dijital varlıkların etkilenen tüm müşterilerine tazminat ödemelerinin yapılacağı da akabinde açıklandı. bu saldırı sonrası Binance CEO’su ise önemli bir açıklama yaptı.

Yaklaşık 15-18 saat boyunca geçici bakım gerektiren bir “sistem aşırı yükü” olarak bildirilen, Bitrue için olayın bir kâbus olduğu ortaya çıktı. Bitrue tarafından yayınlanan resmi açıklamada, borsa, “hacker’in Risk Kontrol ekibinin ikinci inceleme sürecinde bir güvenlik açığından yararlandığını” belirtildi. Bu saldırıda hacker, yaklaşık 90 kullanıcının kişisel fonlarına erişildi.

Saldırıya uğrayan Bitrue borsası zamanında müdahale etti

Hacker daha sonra sıcak cüzdanlara erişim sağladı ve 9,3 milyon XRP ve 2,5 milyon ADA aldı. Çalınan fonların alıcı hesapları Huobi Global, Bittrex, ChangeNOW ve Binance’taydı. Siber saldırıyı takiben, yukarıda belirtilen borsalara bildirimde bulunuldu ve daha sonra etkilenen fonlar ve hesaplar donduruldu.

Binance CEO’su bu saldırı sonrası yakına devreye girecek olan dolandırıcılık karşıtı sistemden bahsetti

Nispeten küçük bir borsa olan Bitrue, söz konusu tüm borsaların yardımı ile zamanında yaptığı güncellemeler ve hasar kontrolü ile topluluktan alkış aldı.

Binance’ın CEO’su Changpeng Zhao gündemine aldığı siber saldırının ardından, yakında herkesin kullanımına sunulacak bir “dolandırıcılık karşıtı sistemin” geliştirildiğini duyurdu.

https://twitter.com/cz_binance/status/1144457465532051457
Küçük borsalar, @Binance’in büyük verilerini kullanabilecek ve sektörün bir bütün olarak güvenli olmasını sağlayacak.
Mağdurların şeffaflığı geliştirmek için en kısa sürede saldırıları bildirmeleri gerekir.
Merkezi olmayan, ancak birleşik.

ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin