ZC
Binance CEO’su CZ Tether konusunda endişeli

Binance CEO’su CZ Tether konusunda endişeli

service service
Share

Share This Post

or copy the link

16 Temmuz ile 20 Temmuz tarihleri ​​arasında düzenlenen Kore Blockchain Haftası’nda Binance Kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao (CZ), piyasadaki en büyük 10. kripto para Tether’ın (USDT) Binance’ın performansına nasıl etki ettiğini anlattı.

CZ’nin kripto para borsası Binance, en büyük Tether sahiplerinden biri olarak biliniyor. CZ’ye röportajda, Tether’ın düşüşü durumunda Binance’ın karşı karşıya kalacağı muhtemel teminat zararı ile ilgili bir soru yöneltildi. Buna göre, işadamı durumun endişe verici olmasına rağmen, tehdidin diğer kripto paralar için de geçerli olduğunu belirterek yanıt verdi.

CZ fiat para birimleri ve ekonomi tarihindeki piyasa çöküşleri örnek gösterdi

CZ sözlerine şöyle devam etti:

Tarihte Fiat para birimlerinin çöküşlerine de şahit olduk. Muhtemelen kripto paraların olduğundan çok daha fazla. Yani evet endişe her zaman söz konusu. Ve bu yüzden riski dağıtmak adına diğer sabit coinleri de listeliyoruz ve aktif olarak tanıtımını yapıyoruz.

Binance bunun, kripto borsası için potansiyel riskleri seyrelteceğini ümit ediyor. Röportaj da ayrıca, Tether ile ilgili tüm kripto para topluluğunda olan endişenin kendisinde de olup olmadığı soruldu. CZ’ye göre, Tether çok endişe verici bir varlık.

CZ ayrıca Bitfinex ekibiyle bir oturum gerçekleştirdi. Ve Bitfinex ve Tether ile ilgili olarak şunları söyledi:

… Banka hesaplarını şahsen görmedim, ama mantıklı bir bakış açısından… Düzenli döviz işlemlerinde çok fazla kârları var. Onların Tethering hakkında çılgın bir şey yapmaları gerekmiyor. Bana kalırsa banka hesap bilgilerini açıklamamalarının sebebi, kullandıkları bankayı açıklamaları durumunda banka hesabının kapanmasıdır.

Bitfinex ve Tether ciddi manipülasyon suçlamaları ile karşı karşıya kalmıştı

Geçen yıl boyunca, Bitfinex ve Tether, Bitcoin fiyat manipülasyonu ile ilgili derin tartışmalarda kendilerinden oldukça söz edildi. Texas Üniversitesi’nden iki araştırmacı olan, John M. Griffin ve Amin Shams tarafından, dijital altın olarak görülen Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesi olan neredeyse 20.000 dolara ulaştığında, Aralık ayında yapay olarak şişirildiği iddia edildi.

Griffin, iddiasını desteklemek adına Bitfinex platformunda Tether akışında bir desen tespit etti. Araştırmacıya göre, bu paternler, döviz kurundaki birkaç kişinin fiyatlarının pompalanması için kasıtlı girişimlere işaret ediyordu. İddiaya göre Tether, diğer kripto paraları yükseltmek için ikincil sanal kripto para birimi olarak kullanıldı. Ayrıca Bitfinex’in de Tether oluşturup sattığı düşünülüyor.

Bu suçlamaların ardından, iki firma da 2017 Aralık ayında bir mahkeme celbi aldı.

Binance platformunda, Tether neredeyse tüm büyük coinler ile işlem görüyor. Bazı çiftler ise şöyle: BTC / USDT, ETH / USDT, BCC / USDT, XRP / USDT, TRX / USDT, ADA / USDT, BNB / USDT, EOS / USDT

Bu arada Binance atılımları devam ediyor…

Geçtiğimiz günlerde, Binance, Blockchain kredi firması Libra Credit ile olan ortaklığını duyurmak suretiyle, kripto para piyasasının uluslararası likidite talebini canlandırma yönünde bir adım attı. Resmi web sitesine göre, Libra Credit, Ethereum Blockchain’e dayanarak her zaman ve her yerde krediye açık erişimi kolaylaştıran, merkezi olmayan bir borç verme ekosistemi olarak faaliyet gösteriyor.

ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin