featured

Binance, BTC Lightning Network entegrasyonunu tamamladı: Lightning, BTC işlemlerini nasıl etkileyecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Küresel kripto para borsası Binance, uzun süredir beklenen Bitcoin Lightning Network entegrasyonunun başarıyla tamamlandığını bugün erken saatlerde duyurdu. Entegrasyon, müşterilerin BTC para çekme ve yatırma işlemleri için katman-2 ölçeklendirme çözümünden yararlanmasını sağlıyor.

17 Temmuz’da Binance, en büyük kripto para birimi Bitcoin’in Lightning Network’e entegrasyonunu tamamladığını ilan eden bir Twitter gönderisi paylaştı. Tweet’te “Para yatırma ve çekme işlemleri artık açık” yazıyordu.

Bu yılın başlarında mayıs ayında Binance, BTC ağ gaz ücretlerindeki büyük artışa yanıt olarak BTC para çekme işlemlerini geçici olarak durdurmuştu. Bir noktada, ağda 479.000 onaylanmamış BTC işlemi vardı ve BTC yatırımcısı Lark Davis’in gaz fiyatındaki artışın büyük ölçüde BRC20 tokenlerinin patlamasına atfedilebileceğini belirtmesine neden oldu.

Binance

Daha sonra 20 Haziran’da Binance, para yatırma ve çekme işlemleri için Bitcoin Lightning Network’ü entegre etmek için çalıştığını açıkladı ve ekledi:

“Bazı keskin gözlü kullanıcılar yakın zamanda yeni yıldırım düğümlerimizi fark etti. Evet, bu biziz! Ancak, hâlâ yapılması gereken daha fazla teknik çalışma var. Lightning tam olarak entegre edildiğinde güncelleme yapacağız.”

Duyuruya göre, Binance daha hızlı ve daha kolay BTC işlemleri için Lightning Network’ü kullanacak ve kripto para kullanımının genel verimliliğini ve rahatlığını artıracak. Lightning Network’ün işlem gecikmelerini ve ağ tıkanıklığını da çözmesi bekleniyor.

Binance’in BTC Lightning Network’ü benimsemesiyle birlikte sektördeki diğer büyük oyuncuların da onun yolunu takip etme olasılıkları var. Örneğin iş zekası şirketi MicroStrategy’nin CEO’su Michael Saylor, Lightning Network’e olan ilgisini paylaştı.

Benzer şekilde, kripto borsası Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong da 9 Nisan’da attığı bir tweet ile platformun BTC Lightning Network’ü entegre etme planlarını ima etti. Lightning Network’ü halihazırda elinde bulunduran diğer önde gelen platformlar arasında Bitfinex, OKX, River Financial, CoinCorner ve Kraken yer alıyor.

coinedition


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin