binance borsasında neler oluyor
binance borsasında neler oluyor

Binance Borsasında Neler Oluyor ? [Güncel Durum ve Teknik Analiz]

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Binance neden çöktü veya Binance Borsasında Neler Oluyor ? soruları hepimizin kafalarını kurcalıyor.Başlıktan anladığınız gibi Binance için Güncel Durum ve Teknik Analiz başlığına tüm yanıtını Binance Borsasında Neler Oluyor ? [Güncel Durum ve Teknik Analiz] başlığı ile sorulara cevap bulalım.

Binance kısaca 2017 yılında açılan ve sunucu taraflı “BTC” yani hot wallet’ta 200 BTC bulunduran ve Cold walletlerinde ise 90.000 BTC’den fazla bulunduran Dünyanın 1 numaralı borsasıdır. Gelin şimdi Güncel Durum ve Teknik Analiz ile Binance Borsasında Neler Oluyor ? Binance borsası ile ilgili tüm merak edilen son güncelleme ve teknik analizi sizlerle.

Çok katmanlı güvenlik yapısı sebebi ile 1 birimlik işi sunucuya 5 birim olarak yansıtan bu sistem evet denildiği gibi güvenli ancak bu güvenlik sistemdeki veritabanı “cluster” problemini ortaya çıkarıyor ve eşitleme yapamıyor. Şu anda bu sıkıntıyı bütün binance kullanıcıları yaşıyor.

Binance piyasaya çok hızlı girdiği için stabilite testleri atlamış olacak ki, halının altına süpürdüğü sorunların acısı bugün kullanıcılar yaşamakta.Hepimizin bildiği gibi Binance’den servis bakım çalışması yapıldığı haberi geldi, ardırdan veritabanı ve eşitleme problemi haberi geldi.

Bu haber sonrası saat:5PM’de bitecekti ancak bitmedi peki neden? Elbette ki Binance’nin bize tam bir sistem sunmak istemesi sebebi ile sorunlarından kurtacak sistemi yazmayı amaçlamaktadırlar.

Sistemleri “Amazon” web servisleri tarafından korunmaktadır (Japonyada).
Tüm servisleri aktif durumdadır alt-domainleri olan support, mail dışında launchpad ve labs hepsi açık şu anda bir çok twitter üzerinden flood yapılıyor şirketi itibarsızlaştırmak ve “BTC” fiyatını manipule etme amaçlı.

Bu “BTC” fudlarına kapılmayın, şu anda herşey sağlamca duruyor yerinde.
Belli sıkıntılardan dolayı ana sunucu ve yedek sunucu arasındaki problemler bizi bu aşamaya getirmiştir.Ayın 4’ünden beri sürekli Ana İP değişmektedir.Binance yedeklere aktarıyor kendini

Çalışmalar henüztamamlanmadığı için, sunucular aktif olarak hizmet veremiyor ve hopslara TIME OUT olarak işleniyor ancak kişisel kullanımda Japonya’ya kadar erişim sağlanıyor.Bu yüzden Binance Borsasında Neler Oluyor ? sorusu aklımızdan çıkmıyor.

 

39 saat önce sistem güncellemesi dediler, sonra baktılar güncelleseler bile yine aynı sıkıntı olacak, çünkü aşırı framework kullanımından doğan bir yoğunluk var sunucuda! önce onu halletmeleri lazım.

 

Hallettiklerini düşünüyorlardı galiba “CZ” veritabanı problemlerinin olduğunu ve kopyalama işleminin 10 saat sonra biteceğini açıkladı ve yamalı sistemleri biraz daha yamaya dayanmayacak olsa gerek ki, bir kez daha açılma tarihi ileri atıldı.Kullanıcıların akılların büyüyen soru işareti Binance Borsasında Neler Oluyor ? idi.

 

Sabah 7 sılarında açılacağını yazıyorlar şu anda sistemleri bir açılıp bir kapanıyor ancak,https://launchpad.binance.com/ gerçeği var.Demedi demeyin, adamların başına ne gelecekse buradan gelecektir.Tüm sitenin geride kalmış bir klonu resmen eve geldiğimde ilk denediğim burdan giriş yapmak oldu.

 

MTGOX’a benzeten arkadaşlarımız var bu olayı, orası bambaşka bir olaydı.Binance ile karşılaştırılamaz.

Piyasaya çok büyük sarsıntı veren bir olay ancak bu bakım onarım yükseltme çalışması olarak başlayan ve sorunlarımızı temizleyelim dedikleri türden bir çalışma oldu.

En azından stabil bir durumda bu olay gerçekleşti ve açık bütün emirlerinizi açılıştan yarım saat önce girip iptal etme imkanı verildi.

Binance Borsasında Neler Oluyor ? Konusunu Özetleyecek Olursak;
1- Binance kullanıcı sayısına orantılı, yepyeni bir altyapı çalışması yaptı yada hazırlığına başladı veya sistemini güncellemeye başladı.
2- Veritabanı yedekleme ve eşitleme problemini çözmeye uğraştı, oldu veya olmadı göreceğiz (Sunucular değişti)
Ozetleyecek olursam
3- Amazon servislerini kullanmaya devam ediyor, bugün yatırım oranını ciddi bir şekilde arttırmış gibi gözüküyor.
4- BTC’lerimiz duruyor hiç bir sıkıntı yok, içerden resim çektim.
5- Balinalar yada tetikçiler Binance üzerinden hacklendi, BTC’ler sıfırlandı gibi haberler yapılıyor.

6- Site açıldığında kullandıkları altyapı sistemlerini tekrar inceleyeğim, durum neyken ne olmuş bakacağız.
7- Site bazen açık bazen kapalı, sunucular bize veriyi get etmiyor. İçerde iken alış emrini iptal etmeye çalıştım ancak cevap dönmedi.Site komut işletmiyor şu anda.

8- https://launchpad.binance.com Binance’nin arka kağısı olarak hackerların kıskacına girecek acilen çözüm bulmaları lazım buraya,sunucunun bir tarafı çok boş bırakılmış.Binance sunucuya tamamen kendine almış ve 3 adette yedekleme servisi kullanıyor.

 

Daha önceden de bahsetmiş olduk ki, 100 kişilik yere 1.000 kişi alınırsa bir gün problem çıkar ve o problem şu sıralar değildi daha önceydi.

Bugün temizlik ve düzeltme günü olarak seçtiler.Güvenliği birinci planda tutsunlarda sistemleri yavaş olsun, önemli değil…

Dili çok basit tutarak ve fazla detaya girmeden sizlere yüzeysel Binance Borsasının neden kapandığından bahsetmiş olduk. Telaşa ve Paniğe gerek yok. Çok kullanıcılı yeni sistemlerde bunlar hep olur. Bahsedilecek çok derin mevzular ancak durum anlamanız için bu kadarı yeterli olacaktır.

 

Kaynak: @coinciyiz

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin