Binance’nin Wechat ve Alipay ile olan ortaklığına yalanlama geldi
Binance’nin Wechat ve Alipay ile olan ortaklığına yalanlama geldi

Binance, BitMEX’i kopyalayınca Changpeng Zhao özür dilemek zorunda kaldı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kısa süre önce Binance, bir kripto varlık türev alım satım platformunu satın aldı ve kripto para vadeli işlemleri, opsiyonları ve diğer türev ürünleri alanına girmeyi planladığını açıkladı. Dolayısıyla, çözmesi gereken şeylerden biri, karşı taraf tasfiyesini düzenleyen otomatik dağıtım bölümüydü. Bununla birlikte Binance’in resmi sayfasına baktığımızda, bunun tamamen rakipleri BitMEX’ten kopyalandığını görebiliriz.

Binance, BitMEX’in belgelerini mi kopyaladı?

Birkaç gün önce Binance, “vadeli işlemleri test etmek için iki platform başlattığını söyledi. Kısa bir süre sonra, borsa ortak bir girişim oluşturmak ve vadeli işlemler, opsiyonlar ve diğer kripto para birimi türevleriyle uğraşmak için bir kripto para birimi türev platformu satın aldı. Tüm bunlar arasında, Binance’in Auto Deleveraging (ADL) nasıl çalıştığını açıklamak için ayrı bir sayfa oluşturduğu anlaşılıyor.

https://twitter.com/cz_binance/status/1169134771122970624?fbclid=IwAR2EPKX6NhYy4mg4MiH1I4xpRSKtlb6U6XRXI1C8QIx59RVQL9YOBiyWVSI

Bununla birlikte, tüm sayfanın büyük ölçüde Binance’in kripto türevleri alanındaki doğrudan rakibi BitMEX ile aynı sayfadan kopyalandığını görmek ilginç. Doğal olarak BitMEX, buna tepki gösterdi. Aslında iki sayfaya bakarsanız birkaç kısa istisna dışında sözcükler kelimesi kelimesine kopyalanmış olduğu ortada. BitMEX’in kripto para türev piyasasında Binance ile doğrudan rekabet halinde olduğu göz önüne alındığında, dünyanın lider borsasının böyle bir hataya izin vermesi çok garip.

BitMEX CEO’su Binance’ye tepki gösterdi

BitMEX’in CEO’su Arthur Hayes, şunları söyledi:

Belgelerimizi, bizim yazmaktan zevk aldığımız kadar okumaktan hoşlandığınızı görmek güzel!

Changpeng Zhao’nun Arthur Hayes’in mesajına tepkisi oldukça hızlı geldi. Ekip, devralımdan önce “DD sürecinde” bunu kaçırdığını ve BitMEX belgelerini kendi başına okumadığını söyledi. Söylemeye gerek yok, hatanın nedenleri ne olursa olsun, bu Binance’i haklı çıkarmaz. Önde gelen kripto para birimi borsasının neden başkalarının prosedürlerini kendi özelliklerine uyarlamadan aynen kopyalamasına izin verdiği oldukça tartışmalı.

Cryptopotato

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin