Binance benimsenme arttıkça Bitcoin mevduatları için SegWit desteği sağlıyor
Binance benimsenme arttıkça Bitcoin mevduatları için SegWit desteği sağlıyor

Binance benimsenme arttıkça Bitcoin mevduatları için SegWit desteği sağlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para haber – Binance’teki yatırımcılar artık SegWit (bech32) adreslerine para yatırabilir ve çekebilir.

Hacim olarak dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance, Segregated Witness (Segregated Witness) veya SegWit ağı aracılığı ile Bitcoin (BTC) ile para yatırma desteği ekledi.

Binance resmi bir açıklamada, SegWit desteğinin Noel arifesinde para yatırmaya kadar genişletildiğini söyledi. Protokol güncellemesi başlangıçta yalnızca para çekme işlemleri için etkinleştirildi.

Kalıcı kayıp uyarısı

Hemen geçerli olmak üzere, Binance kullanıcıları BTC (SegWit) ağını seçerek bir SegWit (bech32) adresine para aktarabilir. Binance konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapıyor:

“SegWit’in ücretleri düşürmeye yardımcı olması gerektiğini lütfen unutmayın; ancak, uyumsuz varlıkları yanlış bir şekilde adrese gönderirseniz, paranız geri alınamaz ve kalıcı kayıpla sonuçlanır. “

2017’de uygulanan SegWit, ağı ölçeklendirmeye ve ilgili hataları düzeltmeye yardımcı olmak için tasarlanmış bir Bitcoin protokol güncellemesidir. SegWit, blok zincirindeki verileri, yani imzaları işlem verilerinden ayırarak güncelleme yöntemiyle biliniyor. Bu protokol güncellemesi, tek bir blokta daha fazla işlemin depolanmasına izin vererek işlem kapasitesini artırıyor.

Ölçeklenebilirlik

Transactionfee.info’dan alınan veriler, Bitcoin ödemelerinin yaklaşık üçte ikisinin şu anda SegWit kullanılarak yapıldığını gösteriyor. Bitcoin, değer depolamak için parasal bir araç olarak ortaya çıkmış olsa da, bazılarının günlük kullanım için benimsemeyi engellediğini iddia ettiği ölçeklenebilirlik sınırlamalarıyla karşılaşmaya devam ediyor.

Lightning Network, ödeme protokolü olarak Bitcoin için uygun bir katman 2 ölçekleme çözümü olarak sunuldu. Bitcoin protokolünün soft fork güncellemesi olan SegWit’in aksine Lightning Network, anında, daha düşük maliyetli işlemlere olanak tanıyan ek bir katmandır.

Sınırlı işlem kapasitesine rağmen Bitcoin, dijital para piyasasının fiili lideri olmaya devam ediyor. CoinMarketCap’e göre, yazı yazılırken Bitcoin’in hakimiyet oranı %68,7 seviyesinde.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin