binance

Binance, ABD CFTC’ye karşı: Mahkeme son tarihleri açıklarken Binance DOJ hazırlıkları sürüyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance, CEO Changpeng Zhao ve eski baş uyum sorumlusu Samuel Lim, ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından açılan davayı reddetmeye çalışıyor. Mahkeme, davalılara 27 Temmuz’a kadar davanın reddini desteklemek üzere ayrı ayrı dilekçe sunma hakkı tanımıştı. Bunun yanı sıra DOJ davasının da yaklaşmasıyla birlikte, görevden alınmayı gelecek yıla kadar uzatabilecek son tarihler belirledi.

Mahkeme Binance ve ABD CFTC davasında son tarihleri belirledi!

26 Temmuz’da Illinois Kuzey Bölgesi Mahkemesi, ABD CFTC v. Binance davasının reddine ilişkin davalıların ve davacıların önergeleri için son tarihleri belirledi. Bir tutanağa göre, davalıların davayı reddetme dilekçeleri, mahkeme tarafından daha önce verildiği gibi 27 Temmuz’a kadar teslim edilecek.

Binance

Ancak mahkeme davacının (CFTC) süresini 22 Eylül’e kadar uzatarak borsanın mahkemenin yargı yetkisinin bulunmadığı gerekçesiyle davayı reddetme planlarını erteledi. Buna ek olarak kripto para borsası CFTC’nin cevabına 23 Ekim’e kadar cevap verebilir ve cevap olarak 35 sayfa ile sınırlandırılabilir.

Bu arada davanın hem Binance hem de CFTC tarafından dava dilekçeleri sunulana kadar mahkemede kalacağı ve davanın muhtemelen gelecek yıla kadar uzayacağı tahmin ediliyor. Kripto para borsası ayrıca ABD DOJ’un soruşturmalarıyla karşı karşıya ve SEC ve CFTC davaları tipik olarak bir DOJ davasıyla birlikte açıldığından bir dava yaklaşıyor olabilir.

Binance ve DOJ hazırlıkları

Kripto para borsası, ABD SEC’e karşı mücadele ederken hukuk ekibine eski SEC ve DOJ yetkililerini işe alıyor. Kısa bir süre önce Binance, 15 yıl boyunca Adalet Bakanlığı Ceza Dairesi’nde başsavcı yardımcısı vekili olarak görev yapan M. Kendall Day’i danışman olarak işe aldı.

Adalet Bakanlığı ise savcı ve hukuk uzmanlarından oluşan ekibini genişletiyor. DOJ ayrıca kripto gözetimi ve soruşturmalarını yürütecek yeni bir Ulusal Kripto Para Birimi Uygulama Ekibi kurdu.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin