Binance 2,2 milyon Binance Coin’ini yaktı
Binance 2,2 milyon Binance Coin’ini yaktı

Binance 2,2 milyon Binance Coin’ini yaktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Binance 2,2 milyon Binance Coin’ini yaktı. Dünyanın en popüler kripto para borsalarından biri olan Binance,  Binance Coin (BNB)’lerinin bir kısmını dün gece yaktı.

Binance 2,2 milyon Binance Coin’inin yakıldığını müşerilere bildirdi

Günün erken saatlerinde Binance ekibinden yapılan yazılı açıklamada, rutin olarak her 3 ayda bir yapılan koin yakma işleminin sonuçları, Binance müşterileri ile paylaşıldı. Binance konuya  yönelik şu açıklamayı yaptı:

Sevgili Binance kullanıcıları, whitepaperımızda da belirttiğimiz üzere 3. çeyrek için 2.220.314 BNB’nin (yaklaşık 300 milyon dolar) yakım işlemini tamamladık. Tüm destekleriniz için teşekkür ederiz.

BNB fiyatlarında çok ciddi bir düşüş meydana geldi

Resmi açıklamanın duyulmasından hemen sonra, haberi alıp BNB koinlerini satma için harekete geçen birçok yatırımcı; ellerindeki BNB’leri satmaya çalışınca, BNB fiyatlarında çok ciddi bir düşüş meydana geldi. Bitcoin karşısında yüzde 9’luk bir değer kaybı yaşayan BNB, dolar karşısında ise yüzde 2 değer kaybına uğradı.

Birçok analist BNB’deki bu düşüşün geçici olduğunu ve bu hafta içi tekrar yükseliş trendine gireceğini belirtiyor. Binance bu işlem ile üçüncü kez koin yakmış oluyor. Şirketin whitepaperında konuya yönelik şu ifadeler yer alıyor:

Her çeyrek karımızın %20’siyle BNB alımı yapıyoruz ve koinleri yakıyoruz, ta ki tüm BNB’lerin %50’si bize geçene kadar. Tüm geri alım işlemlerini Blockchain üzerinden duyuracağız. Sonunda 100 milyon BNB yakmış olacağız ve piyasada 100 milyon BNB kalacak.

Binance ilk koin yakma işlemini 18 Ekim 2017’de gerçekleştirdi

Binance ilk koin yakma işlemini 18 Ekim 2017’de gerçekleştirdi ve bu tarihte yaklaşık 986 bin BNB’yi yaktı. İkinci koin yakma işleminde yaklaşık 2 milyon BNB piyasadan silindi. Üçüncüsü yani dün gerçekleşen işlemde 2.220.314 BNB’nin yakıldığı  belirtiliyor. Borsadaki kullanıcı sayısının her geçen gün artması ve dolayısıyla BNB kullanımının giderek yaygınlaşması sebebiyle ileride daha fazla BNB’nin yakılacağı  belirtiliyor.

Binance Coin, sahiplerine açıkça tanımlanmış belirli avantajlar sunuyor

Yatırım açısından bakıldığında, Binance Coin, sahiplerine açıkça tanımlanmış belirli avantajlar sunuyor. Şu anda doğal olarak Ethereum Blockchain’i üzerinde işlem gören ERC20 tokenlerinde işlem ücretleri BNB ile ödendiğinde önemli ölçüde azalıyor. Halihazırda Binance’de,  ücretlerde yüzde 50 komisyon indirimi sağlanıyor. Ancak Binance bu işlem ücretlerinin her yıl için azalacağını belirtiyor.

Buna ek olarak, Binance yakın gelecekte kendi merkezi olmayan kripto para borsasını başlatmayı planlıyor. Bu da BNB tokenlerinin büyük ölçüde fiat eşleştirmelerinde kullanılmasını sağlayacak.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bitcoinist

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin