Bill Miller, Bitcoin merkez bankaları için potansiyel bir varlık olabilir diyor
Bill Miller, Bitcoin merkez bankaları için potansiyel bir varlık olabilir diyor

Bill Miller, Bitcoin’in merkez bankaları için potansiyel bir varlık olabileceği görüşünde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Milyarder yatırımcı Bill Miller, Bitcoin’in merkez bankaları için potansiyel bir varlık olabileceği görüşünde.

Miller, Bloomberg’e konuştu

Bitcoin gözlemcisi Miller, bu hafta başlarında bir röportajda Bloomberg’e konuştu. Miller, Bitcoin sahiplerine dikkat çekti:

Bitcoin ile yapmış olduğum bir ortaklık var ve ayrıca Bitcoin’de ortalama 300 dolar maliyetle çok önemli bir konumum var.

Miller, bunu ilginç bir teknolojik deney olarak adlandırmaya devam etti. Milyarder, Wall Street’te Legg Mason Value Trust fonu adı verilen bir güven fonu yönetmişti. Yönetiminde, fon 1991’den 2005’e kadar S&P 500 endeksinden ciddi miktarda getiri elde etti. 2014 ve 2015 yıllarında, paranın ortalama maliyetinin yaklaşık 350 dolar olduğu kripto para birimi alanına girdi. Bitcoin yatırımcısı şunları söyledi:

Nasıl ortaya çıkacağını bilmiyoruz ama şu an 100 dolar seviyesinde olduğundan çok daha az riskli.

Miller, Bitcoin’in 0’a kadar düşebileceği ihtimali olmasına inandığı halde bile, hiçbir gün gerçekleşmediğini ya da varoluş dışında düzenlendiğini ve ekosisteme akan daha fazla para olacağını söylüyor.

“Tüm milyonerler Bitcoin alsa…”

Daha fazla insan Bitcoin’e bakıyor. Dünyada sadece 17 milyon Bitcoin var. Dünyada 23 ile 25 milyon milyoner var. Her milyoner bir Bitcoin istediğini söylese, fiyat doğrusal olmayan bir şekilde daha yüksek olur.

Kripto para piyasası son derece parçalanmış durumda. Miller, dolaşımda olan yaklaşık 1600 civarında token olduğunu belirtiyor.

Bu alt coin’ler  ile ilgili olarak “çoğu muhtemelen değersiz” diyerek  kapsamlı bir açıklama yapıyor:

Bitcoin en kararlı olanıdır, başarılı olmanın büyük olasılığı vardır. İnsanların hoşlandığı başka şeyler var, ama Bitcoin gerçekten odaklandığım şey.

Miller, paranın değerini tam olarak ölçerek, bunu yapmanın birkaç farklı yolu olduğunu kabul ediyor. Kendi web sitesinde yayınlanan bir makaleyi alıntılayarak, kendi değerlendirme yöntemiyle ilgili uzun süre konuştu. Söz konusu makale şöyle yazıyor:

Bitcoin’in benimsenmesi halinde çok büyük baş döndürücü gelişmelerin olabileceğini düşünüyoruz, ancak sayısız engelin, denemenin başarısız olmasından daha muhtemel olduğu anlamına geldiğini kabul ediyoruz. Yine de, benimseme büyümeye devam ederse ve para birimi büyürse Bitcoin’in ne kadar değerli olabileceğini düşünmek önemlidir. Bitcoin için en büyük rüya, altın değerindeki mağaza değerinin elde edilmesi olurdu.

Bu noktada, Bitcoin hakkında düşünmenin en iyi yolu, altından çok daha kolay taşınabilmesi dışında, altınla en çok benzeyen, korelasyonlu bir varlık olmasıdır. Aslında bir şeyler satın almak için kullanılabilir.

Bill Miller, Bitcoin’in altın piyasasının yüzde kaçı yakalayabileceğine dair bir soru sordu. Altın piyasasının, para birimi için bir ödeme sistemi veya geçerli bir para birimi olarak statüsünün henüz gerçekleşmediğini belirtti.

Bill Miller yatırımcılara ipuçları da sundu

Bitcoin, çok daha değerli hale gelirse, o zaman çeşitli merkez bankaları, altın gibi bir başka potansiyel varlık olarak düşünmeye başlar. Bu pazarın son derece önemli ölçüde açılmasına neden olur.

Miller, bir fon aracılığıyla piyasaya girmek için tomurcuklanan yatırımcılara ipuçları sunuyor:

Bitcoin’e yatırım yapmanın anahtarı doğru portföy konumlandırma ve boyutlandırmadır. Dahası, coinin yatırıma değer mi, yoksa uygulanabilir mi olduğuna bakmalı.

Bunu ortaklık pozisyonunda % 5 civarında yaptık. Fikir, yılda% 50-60’dan daha azına inmesinin mümkün olmadığıydı. Bu da ortaklıkta% 2,5’e mal olacak. Bu makul bir kayıptır.

İlginç bir şekilde, Wall Street aslanı Ocak ayında Bitcoin yatırımlarının çoğunu ayrı bir fona ayırdığını söyledi. Ana fonunun Bitcoin şirketlerinin yüzde 90’ını ayrı bir fona taşıdı ve ana fonu Bitcoin ve Bitcoin Cash’de% 10’luk bir ağırlıkla korudu.

Likiditemin % 1’ini Bitcoin değerine koydum. Çok nadiren varlıklarınızın % 1’i ile bir şey satın alabiliyorsunuz ve birkaç yıl içinde% 10 veya% 20 veya% 50’ye varabiliyorsunuz.

Miller, Parayı “piyango bileti” ne benzeterek “pozitif beklenti piyango bileti” benzetmesini önerdi.

ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin