maccoin
McDonald's, Big Mac’in 50. Yılını MacCoin çıkararak kutluyor

McDonald’s, Big Mac’in 50. Yılını MacCoin çıkararak kutluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyaca ünlü restoran zinciri McDonald’s en az onun kadar ünlü olan burgeri, Big Mac’in bugünlerde 50. Yıldönümünü kutluyor. Ve bu kutlamalar kapsamında McDonald’s, ikonik burgerine itafen yeni bir “global para birimi” olacak olan MacCoin ’i piyasaya çıkartacak.

MacCoin, 2 ağustos tarihinde dünya çapında 50’den fazla ülkede, 50 yılını devirmiş olan ve bir fast food simgesi haline gelen Big Mac’i satın alan müşterilerine hediye olarak dağıtılacak.

Big Mac ayrıca önemli bir ekonomik gösterge olarak da kullanılıyor

Big Mac’in bir fast food yiyeceği olması yanında ayrıca çok farklı bir özelliği daha bulunuyor. Restoran zinciri McDonald’s dünya çapına yayılmış ve oldukça fazla talep gören bir işletme olduğu için en çok satılan ürünü Big Mac, bir satın alma gücü paritesi olarak görülüyor.

Öyle ki Big Mac indeksi, The Economist yayınlarında da sürekli olarak kullanılan ve dünya çapındaki ülkelerde satış fiyatı kullanılarak, satın alma gücü paritesinin gayri resmi olarak ölçülmesinde kullanılan etkin bir araç. Nakit bir değeri olmayacak olan MacCoin’ler, ileri bir tarihte daha büyük Macler ile değiştirilebilir olacak.

MacCoin, gıdaya dayalı bir kripto para mı olacak?

Standart bir kripto para birimi özelliği taşımayacak olan MacCoin, burger geleneğini yansıtan somut bir gıdaya endeksli para birimi olarak var olacak. Kısaca geleneksel kripto paralar bir fiat para veya birbirlerine endeksli iken, MacCoin, gıdaya endeksli bir para birimi olarak çalışacaktır diyebiliriz.

McDonald’s CEO’su Steve Easterbrook, konuyla ilgili verdiği demeçte şunları ifade etti:

Şirket, BigMac’i kutsal olarak görmelidir. 50 yıllık bir geçmişi olması ve bu süre zarfında hala en çok tercih edilen burgerler arasında yer alması, onu diğer fast food ürünlerinden ayıran bir özelliktir. Ayrıca burgerin orijinal yapısını bozmadan tutmak oldukça önemlidir.

Beş farklı MacCoin tasarlandı

2 Ağustos’ta dağıtımı yapılacak olan MacCoin, 3 Ağustos’tan yıl sonuna kadar, her bir birimi ile bir ücretsiz Big Mac için kullanılabilecek. Coinler, Big Mac’in hayatının her on yılını temsil eden sanat, müzik ve pop kültür unsurlarını içeren beş farklı tasarımla geliyor. Bunlar, 70’lerin çiçek gücü, 80’lerin pop sanatı, 90’ların cesur ve soyut şekilleri, 2000’lerin başında milenyum teknolojisi ve 2010’ların iletişim evrimini yansıtan tasarımlar olacak.

MacCoin Hangi ülkelerde dağıtılacak?

İlk etapta sınırlı sayıda çıkarılacak olan MacCoin’lerin hangi ülkelerde piyasaya sürüleceğini ise McDonald’s firmasının MacCoin için hazırlamış olduğu tanıtım videosunu izleyerek öğrenebilirsiniz. Şimdiden söyleyelim tanıtım videosunda ülkeler hızlıca geçerken, Türkiye’nin içinde bulunduğu çok hızlı bir şekilde görülüyor. Dilerseniz siz de MacCoin tanıtım videosuna bir göz atabilirsiniz.

hypebeast

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin