Belarus merkezli kripto para borsası siyasi kargaşanın ortasında bu hamleyi yaptı
Belarus'taki durum daha da gerginleştikçe büyük bir kripto şirketi çalışanlarına maaşlı izin teklif ediyor. Belarus'ta devam eden siyasi huzursuzluğun ortasında, bazı yerel kripto para birimi ile ilgili şirketlerin komşu ülkelerde yedek ofisler kurduğu bildiriliyor.

Belarus merkezli kripto para borsası siyasi kargaşanın ortasında bu hamleyi yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Belarus’taki durum daha da gerginleştikçe büyük bir kripto şirketi çalışanlarına maaşlı izin teklif ediyor. Belarus’ta devam eden siyasi huzursuzluğun ortasında, bazı yerel kripto para birimi ile ilgili şirketlerin komşu ülkelerde yedek ofisler kurduğu bildiriliyor.

Minsk merkezli bir kripto ticaret şirketi olan Currency.com’un, çalışanları için güvenli bir yer sağlamak için Litvanya’da bir ofis açmayı planladığı bildiriliyor.

Teklifte ne var?

Yerel haber ajansı TUT.BY tarafından 8 Eylül’de yayınlanan bir habere göre, Currency.com, Belarus merkezli çalışanlarına, seçimlerin yol açtığı mevcut ayaklanmaların ortasında, Vilnius’ta “maaşlı izin” almalarını teklif ediyor.

Currency.com CEO’su Jonathan Squires, şirketin Minsk’teki ofislerini sürdürürken, yer değiştirmenin gönüllü olduğunu söyledi. Squires, “Taşınmak isteyen çoğu çalışanın yakın gelecekte bunu yapabileceğini umuyoruz” diyor.

Squires ayrıca, Currency.com çalışanlarının yerel protestolara katılmakta veya katılmaktan kaçınmakta özgür olduklarını söyledi. Ancak personele, halka açık yerlerde Currency.com veya Capital.com markalı giysiler giymemeleri tavsiye ediliyor. Capital.com, Currency.com’un Birleşik Krallık Mali Davranış Otoritesi ve Kıbrıs Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından düzenlenen kardeş platformudur.

Bildirildiği üzere, Currency.com’un Litvanya’yı seçme kararı, firmanın ülkede çok sayıda bağlantısı olduğu için doğal bir hareketti. Vilnius ayrıca Minsk’e yaklaşık 120 mil uzaklıktadır.

Çeşitli uygulamalara ev sahipliği

Beyaz Rusya, Viber ve World of Tanks gibi bir dizi dünyaca ünlü uygulama ve oyunlara ev sahipliği yapmaktadır. Devam eden siyasi huzursuzluk yerel BT ve kripto para birimi projeleri için bir tehdit oluşturuyor.

Teknoloji alanındaki şirketler, hükümete bağlı olduğu varsayılan büyük internet kesintilerinden büyük ölçüde etkilendi. Bildirildiği gibi, Belarus’ta 9,5 milyon insan, 9 Ağustos’ta – başkanlık seçimlerinin yapıldığı gün – Alexander Lukashenko’nun yaklaşık % 80 oy almasıyla sonuçlanan seçimlerde internete düzgün bir şekilde erişemedi.

Tartışmalı cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonraki protestolar, yetkililerin protestoculara işkence yaptığı ve hatta öldürdüğü raporları da dahil olmak üzere, polisten acımasız geri dönüşümler gördü.

25 Ağustos’ta TUT.BY, Rus internet devi Yandex’in Minsk merkezli çalışanlarının, şirketin Beyaz Rusya’daki ofislerine yapılan polis baskınları sonrasında Rusya’ya taşınmak zorunda kaldığını da bildirdi.

Cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin