Belarus Blockchain ve fintech ile ilgilenecek Güney Koreli yatırımcılar arıyor.
Belarus Blockchain ve fintech ile ilgilenecek Güney Koreli yatırımcılar arıyor.

Belarus, Blockchain ve fintech ile ilgilenecek Güney Koreli yatırımcılar arıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Belarus, Blockchain ve fintech üzerindeki ilgisini koruyor. 6 Eylül’de bildirildiğine göre ülke diplomatları, ülkenin büyüyen Blockchain ve fintech endüstrisi için Güney Koreli yatırımcı arıyorlar.

Salı günü Seul ziyaretinde, dışişleri bakanı Andrei Dapkiunas, Belarus’un dördüncü sanayi devrimi ile ilgilenen Koreli yatırımcılar ile ilişki kurmaya çalıştıklarını belirtti.

Yapılan röportajda Dapkiunas, ülkenin bilişim sektöründe çığır açan bir devlet mevzuatı geliştirdiğini açıkladı. Dapkinuas, ülkede Blockchain, kripto para, start-up geliştirme ve yazılım üretimi konusunda yenilikçi adımlar atıldığını belirtti.

İki ülke arasında iyi kurulmuş iş ilişkileri bulunuyor. Güney Kore ihracatı, Belarus’a yönelik bilgi teknıolojileri ürünleri, elektronik, araçlar ve inşaat ekipmanlarını içeriyor. Buna karşılık, Güney Kore, Belarus’dan gübre, yarı iletkenler, optik aletler ve lazerler tedarik ediyor. Dapkiunas, Belarus ve Güney Kore arasındaki karşılıklı ilgi için çok daha fazla potansiyel olduğunu açıkladı. Ayrıca bu potansiyelin tam olarak gerçekleşmediğini düşündüğünü de ekledi.

Dapkiunas, açıklamasında şunları söyledi:

Havacılık, yapay zeka, biyoteknoloji, elektrikli ve kendini süren araçlar, robotik ve elektronik, nanomalzemeler ve dijital ekonomi gibi alanlarda işbirliği yapmak için gerekli bir potansiyel büyüyor.

Belarus yetkilileri dijital ekonomiyi tşvik eden açıklamalar yapıyor

Belarus Telekomünikasyon ve Enformasyon Bakanı Sergey Popkov, ekonomiyi, kamu yönetimini ve sosyal hizmetleri dönüştürme yeteneğinden dolayı dijital teknolojinin en önemli öncelik olarak kabul edildiğini mayıs ayında açıkladı. Ekonominin dijitalleştirilmesine yönelik konumunu açıkça ortaya koydu.

Ayrı bir açıklamada, Belarus Temsilciler Meclisi Başkanı Vladimir Andreichenko, ülkenin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Meclisi toplantısında dijital ekonomiyi teşvik eden bir karar geliştirdiğini açıkladı.

Mart ayında, ülke resmen kripto para muhasebe standartlarını tanıttı. Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan bir belge, tokenlar hakkında ihtiyaç duyulan bilgileri muhasebe amaçlı tanımladı. Belge, kullanımlarına göre alınan tokenları nasıl kategorilere ayırdıklarını açıkladı.

 

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin