BCHSV ve BCHABC bloklarının karşılaştırılması
BCHSV ve BCHABC bloklarının karşılaştırılması

BCHSV blokları daha fazla büyürken BCHABC neredeyse boş bloklar üretiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Cash hash savaşı hakkında hala bazı ilginç yönler var. Her iki ağ da öteki tarafta büyük bir avantaj sağlayamayacağından, çok sayıda meraklı, blok sayısının ve fiili hash’ın ötesine bakmaya başladı. BCHABC madencilerinin çok küçük bloklar oluşturduğu, BCHSV bloklarının ise etkin bir boyutta olduğu görünüyor.

BCHSV ve BCHABC bloklarının karşılaştırılması

“Benim Blockchain’im seninkinden daha fazla bloğa sahip” kavramı da oldukça hızlı bir şekilde anlamsız hale getirilse de ilginç bir şey. Herhangi bir kripto para ağı, rakiplerinden daha fazla engele sahip olabilir, ancak insanlar ağları işlem için etkin bir şekilde kullanmıyorsa, gerçekten bir noktada yoktur.

Mevcut istatistiklere göre, ABC madencileri çok küçük ağ blokları ile madencilik yapıyor gibi görünüyor. Bunun için birçok olası açıklama var, bununla birlikte çok fazla işlem yapılmadığı da ortada. Birkaç borsa kullanıcıların bu zincire ve bu zincirden para transferi yapmasına izin verdiğine göre, bu biraz normal görünüyor. Aynı zamanda beklenen stres testinin basit bir şekilde gerçekleşmediği veya en azından ABC tarafında olmadığı anlamına geliyor.

Peki, kim Bitcoin Cash hash savaşını gerçekten kazanıyor?

Daha spesifik olmak gerekirse, ABC blokları tam olarak etkileyici bir taban değil. Son 20 bloğun 557185 ile 55205 arasında hiçbiri 86 kilobayttan büyük değil. Bu, Blockchain bloat’ı ortadan kaldırırken, bir stres testinin gerçekleşmesi durumunda bunun elde edilmesi imkansız. Kullanıcılar aslında düzenli işlemler gönderiyor olsalar bile bu büyüklükler mutlaka bu kadar yaygın olmayabilir.

BCHSV için durum çok farklı

Bu, özellikle herhangi bir havuza özgü bir sorun değil. Antpool, ViaBTC, Bitcoin.com, BTC.com ve BTC.top’ların hepsinde ağda küçük blok boyutları oluşturuluyor. Bu, endişe verici bir işaretin bir parçası, ancak yine de sayısız nedene sahip olabilir. BCH memuru bir süredir boştu, neredeyse hiç kimse birkaç saat boyunca işlem yapmıyor.

BCHSV için durum çok farklı. Ağ blokları, 32MB’lık bir blok boyutunu ve gelecekte daha da büyük bir kısmını desteklemeye çalışan bir forktan beklendiği gibi büyüklükte. En son 20 bloğu da bazı küçük sayıları karıştırıyor, ancak bunlardan sadece birkaçı 3MB veya daha fazla. Hatta bazıları 20,5 ve 32MB’a kadar gidebilir. Ayrıca çok fazla verinin işlendiğini onaylar. Bu, artan işlem sayısı ile ilgili. Bu normal, çünkü madencilik hala rekabetçi bir şekilde gerçekleşiyor.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin