featured
BCH Mini POS ile hiçbir onay olmaksızın BCH işlemleri yapılabiliyor

BCH Mini POS ile hiçbir onay olmaksızın BCH işlemleri yapılabiliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

BCH Mini POS ile hiçbir onay gerektirmeksizin BCH işlemlerini yapabilirsiniz. Kısa bir süre önce İngiltere’den bir geliştirme ekibi, satıcıların mağaza içi ödeme şekli olarak Bitcoin Cash (BCH)’i kabul etmelerine olanak tanıyan bir Bitcoin satış noktası sunucusu oluşturdu. Başlangıç olarak BCH Mini-POS cihazlarının satışına başlandı.

Bitcoin Cash, internet ortamı için oluşturulmuş, kullanıcılar arası bir elektronik nakittir. Merkez bankası olmaksızın işlem görür ve herhangi bir üçüncü tarafın çalışmasını veya varlığını gerektirmez.

BCH Mini POS Bitcoin nakit satış noktası terminalini başlattı

Merkezi olmayan kripto para birimi Bitcoin Cash (BCH) yakında satıcılar için satış noktası (POS) sunucusuna sahip olacak. BCH Mini POS ilk aşamada, küçük tüccarlar ve mağazalar için tasarlanmıştır. Dahası, cihaz bir web tarayıcısı ile uyumludur. Bu nedenle tüccarların mağazada hiçbir onay almaksızın BCH işlemlerini kabul etmesine izin verir. Ayrıca, sunucu çözümü açık kaynak kodludur ve kod tabanı Github’da gözden geçirilebilir. BCH Mini-POS geliştirme ekibi konuyla ilgili şunları söyledi:

İnternet bağlantılı bir cihaz olsa da, hiçbir noktada Mini POS sunucusu içinde saklanan herhangi bir özel anahtar yoktur. Bitcoin Cash işlemlerini kabul etmek için Mini POS sunucusunu kullanırken sıfır maliyet vardır. Normal işleyişten farklı olarak, tüm işlem ücretleri işlemin göndereni tarafından (yani müşteri) değil, satıcı tarafından ödenir.

BCH Mini POS
BCH Mini POS ile BCH işlemleri yapılabiliyor

BCH Mini POS sistemi kullanımı

BCH Mini-POS sistemini kullanmak için tüccar, terminal uygulamasında yüklenen miktarı basitçe yazar. Cihaz sunucusu, canlı döviz kurunu, birden çok yerel para biriminde dönüşüm oranlarıyla kontrol eder. Bunu takiben terminal, oluşturulan bir BCH alıcı adresine bağlı bir ekran QR kodu görüntüler. Müşteri sadece QR’yi tarar ve ödemeyi satıcıya gönderir. Sunucu, hiçbir onaya gerek kalmaksızın işlemleri kabul ettiğinden, süreç çok hızlıdır. BCH Mini-POS geliştirme ekibi uygulamayla ilgili şunları açıkladı:

Yaklaşık 10-15 saniye sonra, BCH Mini-POS sunucusu, hiçbir onay gerektirmeksizin işleminin birden fazla kaynaktan “Bitcoin Cash mempool’da” olduğunu onaylar. Daha sonra BCH Mini-POS terminali “Ödeme Tamamlandı” penceresini görüntüler. Son olarak bir sonraki ödeme işlemine hazır olan karşılama sayfasına dönmeden önce, işlemi “Tamamlandı” olarak bildirir.

BCH Mini POS
BCH Mini POS ile hiçbir onay olmaksızın BCH işlemleri yapılabiliyor

BCH Mini POS sunucusu ve terminal seti

Makine, bir internet bağlantısının yanı sıra Wi-Fi ve Bluetooth özelliklerine sahiptir. Şirket BCH-Mini POS satışına başladı. BCH Mini-POS sunucu ve kasiyer terminali seti şu anda 200 USD’den alıcı buluyor. Bağımsız bir sunucu 125 USD’den satılırken, ek bir BCH Mini-POS terminali 75 USD karşılığında satın alınabilir. Eylül 2018’de geliştirme ekibi, Ekim ayına kadar ürün üretimi için dış kaynak kullanımı planlarına izin veren bir cüzdan düzenlemeyi planlıyor. Sunucu ve terminal sistemi şu  anda İngiltere merkezli bir mağazada test ediliyor.

News

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin