BCH'nin fiyatı yükselişten geri çekildi! 300 dolar seviyesini geri kazanmak mümkün mü?
BCH'nin fiyatı yükselişten geri çekildi! 300 dolar seviyesini geri kazanmak mümkün mü?

BCH’nin fiyatı yükselişten geri çekildi! 300 dolar seviyesini geri kazanmak mümkün mü?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin Cash (BCH), son zamanlarda uzun bir yeşil baskı döneminden sonra geri çekilmeyle karşılaştı. Fiyat düşüşüne rağmen, kripto paranın son 30 günlük performansı yaklaşık %149 artış gösterdi.

BCH’nin toparlanmasına katkıda bulunan nedenlerinden biri, EDX Markets borsasında listelenmesiydi. Bu nedenle BCH, 30 Haziran’da 300 dolar seviyesini aştı.

Teknik görünüm

CoinMarketCap’e göre, BCH/KRW ticaret çifti Güney Kore borsası Upbit’te en yüksek işlem hacmine sahiptir. Bu durum, kripto paranın 6 Temmuz’da tekrar toparlanmasına yardımcı oldu, ancak BCH’nin fiyatı yazım sırasında 282 dolara düştü.

BCH/USD 4 saatlik grafiğe göre, CMF -0,04 seviyesine düştü. CMF’nin sıfır çizgisinin altında olması, BCH’nin piyasadaki gücünün zayıflamış olabileceğini gösterir. Ayrıca, bu durum daha fazla sermaye çıkışının bir işareti olabilir ve dağıtım birikimden üstün gelmiş olabilir. Bu nedenle BCH, azalan talep nedeniyle yükseliş trendini zorlu bulabilir.

Yukarıdaki tablo ayrıca BCH’nin oynaklığını da göz önünde bulundurur. Bollinger Bantlarına (BB) göre, kripto paranın oynaklığı 3 Temmuz’da 297,21 dolar civarında başlayan satış baskısıyla daralmaya başladı. Ancak fiyat, 262,42 dolar seviyesindeki alt banda dokunduktan sonra baskı BCH’yi aşırı satış seviyesine getirdi. Bu noktada daralma biraz yavaşladı ve BCH fiyatı alt veya üst banda dokunmaktan kaçındı. Bu nedenle kripto paranın kısa vadede konsolidasyona devam etmesi mümkün olabilir.

300 dolara ulaşmak mümkün mü?

Ayrıca, Hareketli Ortalama Yakınsama Sapması (MACD) 0,67 seviyesinde orta noktaya yakın bir şekilde düşüş yaşadı. Turuncu ve mavi dinamik çizgilerin birbirine yaklaşmasıyla alıcılar ve satıcılar kontrol için mücadele ediyorlar.

Ancak MACD’nin sıfırın üzerinde kalması, ayı sinyalinden daha fazla yükseliş eğilimi olduğunu gösteriyor. Ancak BCH fiyatının yükselmesi durumunda bu artışın çok sınırlı olabileceği de göz önünde bulundurulmalıdır.

Bu arada, BCH’nin 8 saatlik fonlama oranı 274 dolara düştü. Genellikle fonlama oranı, bir varlığın vadeli fiyatı ile spot fiyatı arasındaki farkı ifade eder.

Fonlama oranı pozitif olduğunda, yatırımcıların yükselişe yönelik olduğunu gösterir. Ancak BCH’nin fonlama oranındaki düşüş, açığa satış yapanların baskın olduğunu gösteriyor. Bu nedenle, daha geniş pazar, kripto para biriminin daha da düşeceğini bekliyor.

Sonuç olarak, BCH’nin 300 doları geri kazanmasını bekleyen yatırımcıların daha uzun süre beklemesi gerekebilir. Teknik görünüm konsolidasyon veya mevcut fiyatın altına düşüş olasılığını göstermektedir.

coinedition


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin