BCH Cüzdanı 'Handcash', Bitcoin Cash NFC İşlemlerini Aktif Ediyor.
BCH Cüzdanı 'Handcash', Bitcoin Cash NFC İşlemlerini Aktif Ediyor.

BCH Cüzdanı Handcash, Bitcoin Cash NFC işlemlerini aktif ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Haberimize başlamadan önce, isterseniz bilmeyen okuyucularımız için NFC’nin ne olduğundan biraz bahsedelim.

NFC (Near Field Communication) nedir?

NFC, ‘öncü’ ve ‘hedef’ cihazlar arasında elektromanyetik radyo alanlarının etkileşime geçerek bir takım veriler aktarmasıdır. Örneğin anahtar kartınız ve otel odanızın kapısı gibi. Kısa menzilli olması bakımından Bluetooth’a benzer ve RFID standartlarının bir alt kümesi sayılmaktadır.

— 10 Şubat, Cumartesi günü yeni bir Bitcoin Cash cüzdanı duyuruldu. Adı Handcash. Özelliği ise Near Field Communication olması. Cüzdan şu an BETA aşamasında ancak isteyenlerin deneysel olarak tüm Android cihazlara indirmesi mümkün.

HandCash bir NFC Bitcoin Cash cüzdanı

Bir grup yazılımcı HandCash isimli yeni bir cüzdan oluşturdu. Bu cüzdan Android telefonlar için bir Bitcoin Cash cüzdanı. Şu an için platform BETA aşamasında ama cüzdanın asıl amacı kullanımı kolaylaştırmak ve yeni birçok özelliği var. En önemli özelliği ise NFC ödemelerini saniyeler içerisinde yapabiliyor olması. Bu özellik birine elden para vermeye benzetiliyor, bu yüzden adı da ‘Handcash’. Uygulamayı kullanan herkes, NFC sistemi ile cüzdan adresi veya QR kodu olmadan işlem yapabilir.

Platformun kurucuları:

NFC Ödemeleri: cidden bunu biri ile denemeniz gerekiyor. O kadar harika bir şey ki; birisi ile saniyeler içerisinde cüzdan adresi bile sormadan Bitcoin Cash transferi yapabiliyorsunuz. Elden para vermek kadar kolay.

BCH Cüzdanı 'Handcash', Bitcoin Cash NFC İşlemlerini Aktif Ediyor. -2
Handcash, Bitcoin Cash

 

‘Cashtag’ Kullanıcı Adları ve Şifrelenmiş Yedekler

BCH Wallet 'Handcash' Enables Bitcoin Cash NFC Transactions
Handcash, Bitcoin Cash

NFC kullanım kolaylığına ek olarak cüzdan, işlemler için kullanıcı adlarını kullanıyor. Bu sisteme de ‘Cashtag’ adı veriliyor ve yazılımcıların dediğine göre bu kullanıcı adları hiçbir cüzdan adresine bağlı değil ama telefonunuzun ID’sine bağlı. Bu da bir kullanıcının, başka bir kullanıcıya Bitcoin Cash gönderirken sistemin her seferinde, her işlem için yeni bir adres oluşturduğu anlamına geliyor.

Dahası da var. Yazılımcıların dediğine göre Android uygulamasının tek dokunuşla cüzdan yedeğini alabilme özelliği var. Bu da genel olarak sistemlerde kullanılan 12 karakterli yedek sistemden daha farklı ve kolay. Yazılımcılar, hem cüzdanın yedek dosyasını şifreleyecek hem de ‘cashtag’ kullanıcı adı altında bir Google Drive dosyasında saklayacak bir sistem geliştirmişler.

Handcash yazılımcılarından biri, yaptığı açıklamada şu sözleri söyledi:

Yani telefonunuzdan zaten giriş yaptığınız bir Google hesabı kullanıyorsanız, telefonunuzu değiştirseniz bile, cüzdanınızın yedeğini, yeniden kurduğunuz ‘HandCash’ uygulamasının ilk ekranında geri alabileceksiniz.

Uygulama tam randımanlı çalışana kadar beta testleri yapılacak

Cüzdan asıl Bitcoin Cash ağına geçmeden önce, yazılımcılar uygulamayı beta sürecinde tutuyor çünkü uygulamanın düzgünce çalıştığından emin olmak istiyorlar. Bu sırada ‘HandCash Bot’u, kullanıcılara bir test Bitcoin Cash’ı veriyor ve kullanıcıların test edip, denemesini istiyor. Yazılımcılar, özellikle NFC işlemlerini denemelerini istiyorlar. Beta sürümü şu an için cüzdanları ve kullanıcı adlarını şifrelemiyor, şifreleme sistemi uygulamanın 1.0 sürümü (yani asıl sürümü) devreye girdiği zaman eklenecek. Ek olarak; yazılımcılar cüzdan adreslerine para göndermenin 1.0 sürümü çıktığı zaman Bitcoin Cash ağı için hazır olduğunu belirtti.

Peki siz Handcash hakkında ne düşünüyorsunuz? NFC sistemi sizce gelecekte çok kullanılan bir uygulama mı olacak? Yorumlarda bize fikirlerinizi söylemekten çekinmeyin.

Not: Kripto Para Haber bu ürünü  doğrudan desteklememektedir. Okuyucular, uygulamada işlem yapmadan önce, kendi durum-tespit-sürecini yapmalılar. Haber de belirtilen şirket veya hizmetin Kripto Para Haber ile alakası yoktur. Kripto Para Haber direkt veya dolaylı olarak doğabilecek hiçbir zarardan, kayıttan sorumlu değildir ve sorumlu tutulamaz. 

 

 Bitcoin.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin