Arizona senatosu kripto para ödemelerini kabul edecek
Arizona senatosu kripto para ödemelerini kabul edecek

Arizona senatosu, Bitcoin ile vergi ödemelerini kabul etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kamu kayıtlarına göre, Arizona Senatosu, vatandaşların vergilerini kripto para birimleri ile ödemesine izin veren bir yasa tasarısını onayladı.

Kripto para birimlerini vergi ödeme için etkinleştirmeyi planlayan tasarı, Senato Finans Komitesi tarafından 24 Ocak’ta 4-3 oyla kabul edildi. Ardından tam oylama ile 8 Şubat’ta Senato, 16-13’lik bir fark ile tasarıyı onayladı.

Tasarı şimdi Arizona’nın Temsilciler Meclisi’ne gönderildi.

Tasarı kabul edilirse, Arizona, ABD’de kripto para vererek vergi ödemelerini 2020 yılına kadar kabul eden ilk eyalet olacak.

Tasarı, devletin vergi mükelleflerinin “Bitcoin, Litecoin veya bölüm tarafından tanınan, elektronik sistemleri kullanan başka bir kripto para” kullanmasına izin verecek.

Tasarıya göre, Arizona Department of Revenue, “vergi veya herhangi bir faiz ve ceza” için kripto ödemelerini, 24 saat içinde ABD dolarına çevirmekle yükümlü olacak.

Arizona senatosu ABD’yi kripto para merkezi haline getirmek istiyor

Tasarıda birlikte çalışılan Jeff Weninger, vergi kararı ile devletin gelecekte ”Blockchain ve dijital para birimi teknolojisi” merkezi haline gelmek istediğini söyledi. Vergi tasarısına değinen Weninger, bu hafta Fox News’a şunları söyledi:

Çalışmakta olduğumuz şey, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki herkese ve muhtemelen dünya geneline, Arizona’nın gelecekte Blockchain ve dijital para birimi teknolojisi için merkez olacağına dair bir kanıttır.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin