Bazı kripto para yatırımcıları piyasaya olan inançlarını kaybetti
Eski Telegram çalışanı bir kripto para platformu oluşturuyor

Araştırma: Bazı kripto para yatırımcıları piyasadan çıkmayı planlıyor! Peki neden?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in fiyatı Nisan ayında yüzde 33 arttığı sırada bazı kripto para yatırımcıları, bir yükseliş ümidiyle beklemek yerine dışarı çıkma zamanı olduğuna karar verdi.

Bazı kripto para yatırımcıları piyasaya olan inançlarını kaybetti

Bitcoin’in Aralık ayında yakkaşık 20 bin dolara ulaşmasının ardından altı aydan biraz fazla bir süre geçti. Bu süre zarfında kripto paralardaki yüzde 70’lik düşüş ve devam eden ayı piyasası yatırımcıların -özellikle geçtiğimiz yılın son günlerinde satın alanların- sabırlarını test ediyor.  Kripto para piyasasında yatırımcılar uzun süredir birbirlerini, kripto paraları satmama anlamına gelen ‘hodl’ etmeye çağırıyorlardı. Fakat son veriler, bu yatırımcıların ilkelere olan inançlarının azaldığını ortaya koyuyor.

San Francisco merkezli bir banka kuruluşu olan Chime’dan alınan özel verilere göre, ABD’nin en büyük kripto para borsası olan Coinbase’in müşterileri Nisan ayında şirkete yatırdıklarından daha fazla para çekti.

Nisan ayında Coinbase’den çekilen para, gelen parayı ilk kez aştı

Coinbase’deki para çekme işlemleri, Bitcoin fiyatının 20.000 dolara yükseldiği Aralık ayından bu yana yatırılan miktarların hep altındaydı. Ancak Chime’dan alınan özel verilere göre, Nisan ayında Coinbase’den çekilen para, gelen parayı ilk kez aştı. Nisan ayı aynı zamanda çekilen paranın yatırılan parayı aştığı tek ay oldu. Bu ay boyunca yatırımcılar Coinbase‘den yatırılandan yüzde 37 oranında daha fazla para çektiler. Verilere göre, yatırılan her 1 dolar için 1,37 dolar çekildi.

Coinbase’e yapılan para yatırma işlemleri Mayıs ayında aşırı değer kaybetti ve aradaki marj sadece yüzde 10’du. Analiz, Chime’ın yaşları 25-25 arası olan yaklaşık 500.000 aktif müşterisinin davranışlarına dayanıyor. Bu nedenle Coinbase’in 20 milyon kullanıcısının faaliyetini tam olarak yansıtmayabilir. Yorum yapmayı reddeden Coinbase, kurumsal ve sofistike yatırımcılara da hitap ediyor.

 Chime veri grafiği
Chime veri grafiği

Bazı kripto para yatırımcıları Bitcoin’e güvenmiyor mu?

Yine de, veriler tarafından ortaya konulan eğilim dikkate değer. Çünkü piyasada bir düşüş yaşanırken, kripto para birimi fiyatlarının yükseldiği bir ay olan Nisan ayındaki bu davranış yatırımcıların Bitcoin’de karamsar olduklarının ve toparlanmaya güvenmeyerek ilk fırsatta çıkış yapmak istediklerinin bir işareti. Bu model aynı zamanda, hızlı bir kâr arayan, Bitcoin’deki ilk ve daha fazla fiyat dalgalanmalarından yararlanan tecrübesiz kripto para birimi yatırımcılarını da yansıtıyor.

“Uzun vadeli düşüşler bazı yatırımcıları kripto paralardan vazgeçirdi.”

Coinbase CEO’su Brian Armstrong geçtiğimiz hafta attığı tweette, uzun vadede yaşanan düşüşün bazı yatırımcıların kripto paralardan vazgeçtiğini gösterdiğini söyledi. Chime’ın CEO’su Chris Britt, genel olarak para akışının yatırımcıların piyasa zamanlamasının zayıf olduğunu gösterdiğini belirtiyor. Britt, açıklamalarına şunları ekliyor:

Ne yazık ki bu yatırımcılar genellikle en yüksek fiyattan alıp düşük fiyatlarda satıyor. Bitcoin’in gelecekteki değerini tahmin edemesek de şu anki fiyatların alım için çok iyi bir zaman olduğunu düşünüyoruz.

Fortune

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin